לאדם החרדי מן השורה קשה יותר להיכנס אליו בשל חוסר בתעודות ופערי לימוד. כיום הדרישות בשוק הן גבוהות אפילו בתפקידים בשכר בסיסי או מינימלי. כידוע, מקום העבודה של האדם הוא הביטחון שלו. שם מבלה הוא את רוב יומו. בעבודה הוא משקיע ומזדהה, יוצר קשרים משמעותיים ולומד דברים חדשים. למעשה מקום עבודה מהווה בית שני ולכן, כל אדם מייחל לעבודה מכובדת ולתפקיד טוב על זמן שהוא עמל, משקיע ומתאמץ.
אך כיצד אדם אשר למד והשקיע בתורה הקדושה וויתר על כמה שיעורי אנגלית ומתמטיקה יוכל לגשת לעולם התעסוקה ללא תעודות מקצועיות או בגרות בסיסית? ובכלל, גם אם מחליט ללמוד קודם מציאת עבודה האם יש לו את היכולת לכך? הרי יש פערי לימוד ניכרים, חוסר בידע ובלימודים, והאם יוכל למצוא עבורו מקום לימודים טוב המספק תעודות גבוהות ותארים מתקדמים המתאים לאורח חייו? האם המצב כמו שהוא ואין מה לעשות בנידון? האם צריך להשלים עם המציאות הקיימת ולעבוד בשכר פחות ובתנאים בקושי ?
רוב האנשים עד היום באמת הסתפקו בחיים בינוניים ומטה כשהם מאמינים שאין להם ברירה. הם מתבוננים בשכנים, בחברים, במשפחה ומתנחמים שזאת אכן צרת רבים, ממשיכים להפנים ולהשלים עם המציאות. אך האם זאת האמת? האם אין דרך אחרת? מדוע שימנע מאדם שומר תורה ומצוות הצלחה ושפע ?
אכן כמענה לביקוש הרב להכשרה מקצועית ואקדמאית קם היצע נכבד של מכללות ומרכזים המיועדים למגזר הדתי והחרדי. אך למרות שכיתות הלימוד נפרדות מתגלים ליקויים בגדרי הצניעות בשאר הקמפוס והאווירה לא תורנית ולא מהווה מענה אמיתי. גם במוסדות שכן מקפידות על כללי ההלכה התלמיד נדרש לעמוד בעומס לימודי של מספר ימים בשבוע מה שלא תמיד נח ואפשרי כשמגדלים ילדים ועובדים במקביל.
לשם כך במרכז י.נ.ר, מרכז שמקיים למעלה מ 18 שנים תכניות הכשרה בתחומי ההנחיה, הייעוץ והטיפול במגזר הדתי והחרדי, החליטו להרים את הכפפה. המרכז חבר לאוניברסיטה הפתוחה במטרה להעניק תארים אקדמים מתקדמים למאות סטודנטים דתיים וחרדיים העוברים דרכו. השילוב הייחודי מקנה לסטודנט את מירב האפשרויות והיכולת ליהנות מכל העולמות: לרכוש תואר אקדמי בקצב מותאם אישית בתנאי הנוחיות שבמרכז לימוד המהווה חממה לימודית הרגישה לצורכי שומר מצוות. כל זאת לצד יחס אישי וחם התומך בסטודנט לאורך כל הליך רכישת התואר. הסטודנטים במרכז י.נ.ר מתקבלים במאור פנים ע"י צוות תומך, מבין, וקשוב לאורך כל התואר ומסייע לו בפרטים הבסיסיים והחשובים כגון בניית תוכנית לימודים אישית, קבלת מלגות, הכנה פרקטית ליציאה לשוק העבודה ועוד. הלומדים בינר לעולם אינם לבד. המרכז מהווה משפחה חמה ונוצרות שם חברויות וקשרים שנמשכים הרבה מעבר לתקופת הלימודים.
על אף שמדובר במרכז לימוד של האוניברסיטה הפתוחה, בה לרוב הלמידה עצמאית, בכיתות הלימוד של המרכז מקפידים הסטודנטים להגיע מדי שבוע ולחוות אווירה מרוממת, תמיכה חברית רבה, למידה בצוותא, וגם לא מעט צחוק ולבביות. רוב הסטודנטים בעלי משפחות וכן לא פעם חולקות תינוקות בנות יומן את כיתות הלימוד עם אימהותיהן, מה שמוסיף חינניות, צבע ואנושיות ללימודים.
תחום נוסף המהווה מכשול של ממש עבור המגזר החרדי הוא לימודי האנגלית. במרכז י.נ.ר רואים את הקושי והאתגר הגדול ומסייעים לסטודנטים ע"י קורסים מותאמים המכינים לבחינות אמי"ר. המודל המוצלח אף אומץ על ידי האוניברסיטה הפתוחה לשם הקניית אנגלית לשאר התלמידים החרדים שעוברים דרכה.
אין ספק שלימודי תואר מעניקים פתח לעולם התעסוקה, ומרכז י.נ.ר הוא המרכז הנכון במקום הנכון המעניק שילוב נדיר של לימודים אקדמיים, עודות בתחומים מבוקשים הסוללים דרך חדשה להצלחה.