לפרוץ גבולות – בחודש אדר
במשך שנים, החזיקו אנשים באמונה כי אדם אינו יכול לרוץ מייל (1.6 קילומטר) בפחות מארבע דקות.
בשנת 1954 שבר רוג’ר באניסטר את מחסום האמונה המגביל הזה,
הוא גרם לעצמו לפרוץ גבולות ולבצע את “הבלתי אפשרי”.
יצירת הבלתי אפשרי נעשה על ידי אימונים כפולים:
רוג’ר הקפיד להתאמן היטב בריצה ובמקביל להתאמן בלהאמין שהוא שובר את מחסום הארבע דקות. באמצעות חזרה מתמדת על ריצה ועל האירוע בדמיונו, שבירת מחסום ארבע הדקות פעמים כה רבות, בלהט רגשי כה רב, עד כי נוצר חיבור מנטלי וריגשי ממשי שיצר נקודות התייחסות מציאותיות במוחו ובאמונתו.
רוג’ר רץ והאמין ששבירת המחסום הינו דבר אפשרי עבורו, וכך אכן היה: הוא רץ מייל בפחות מ 4 דקות!
אבל החידוש בסיפור הזה לא היתה בעצם הסיפור של רוג'ר אלא מה שנגרם בעקבותיו: שנה לאחר ששבר רוג’ר את המחסום, שברו אותו גם 37 רצים נוספים.
שבירת המחסום הפכה מדבר בלתי אפשרי לדבר אפשרי.
ניסיונו סיפק להם נקודות התייחסות חזקות דיין על מנת ליצור תחושת בטחון, כי גם הם יכולים לפרוץ גבולות ולעשות את ה"בלתי אפשרי” שלמעשה כרגע הפך להיות “אפשרי”. בשנה לאחר מכן, חזרו 300 רצים נוספים על ההישג!
משנכנס אדר מרבים בשמחה.
המהר"ל מפראג מלמד אותנו שכמו שבזמן עצבות אדם מתכנס בתוך עצמו ומסתגר, הרי בזמן של שמחה הוא פורץ החוצה מתוך עצמו ומרחיב את הגבולות הרגילים.
בחודש אדר זו הזדמנות מצוינת להרחיב את הגבולות האישיים שלנו.
בנל"פ ישנם כלים מגוונים שנותנים לנו אפשרות להרחיב את נקודות המבט שלנו על המציאות.
אחד הכלים נקרא: "תלת תיאור", היינו: אפשרות לראות את אותו אירוע מכמה נקודות מבט.
בדרך כלל אנחנו רגילים לראות את העולם דרך המשקפיים האישיים שלנו (גוף ראשון). הרבה פעמים אנחנו בטוחים שזו האמת היחידה. כמובן, שמי שחי רק בדרך הזו – נתקע בנקודת מבט מצומצמת , ולא מסוגל להשתחרר מריב, כעס וכד' שהוא חווה במציאות.
אמנם מי שמוכן להרחיב את המבט, מוזמן לעבור לנקודת מבט של האדם השני שנמצא מולנו (בני זוג, ילדים וכד'). זה כאילו שאנחנו נכנסים לנעליים של השני, וממש חווים את האירוע מנקודת המבט שלו.
זה יכול מאד לעזור לנו להרחיב את המבט שלנו, ולתת לנו תובנות חדשות על אותו אדם ועל עצמנו.
וישנה נקודת מבט שלישית: של מי שעומד מן הצד. זה כאילו שאנחנו רואים סרט של האירוע של עצמנו עם האדם השני. נקודת המבט הזו משחררת אותנו מהרגש שבדרך כלל מלווה לסיטואציה, ונותנת לנו אפשרות לראות דברים שבדרך כלל אנחנו לא יכולים לשים אליהם כשאנחנו בתוך האירוע עצמו. מנקודת המבט הזו הכל נראה הרבה יותר רגוע ושקול.
בהקשר שלנו: "להרבות בשמחה", היינו היכולת לשלוט בכל נקודות המבט האלו, מסוגלות לפרוץ את הגבולות האישיים שלנו, ולעבור – בשעת הצורך – מנקודת מבט אחת לנקודת מבט אחרת, ולהשיג תוצאות טובות יותר.
בהצלחה רבה לכולנו!
שמואל מינקוב
מאסטר וטריינר נל"פ