אורית פיליפ | מרכז י.נ.ר ללימודי נישואין ומשפחה
מרכז י.נ.ר

כניסה למשתמשים 13/01/2025 י"ג טבת תשפ"ה
אורית פיליפ

אורית פיליפ

קורות חיים בקצרה

קבלת קהל

להתפרנס מהנחיית הורים

שלום וברכה ברצוני לשאול כדלקמן אני עוסק היום כשכיר בתחום ההוראה אני שוקל לימודי הנחיית הורים ברצוני לברר מה הם האפשרויות להתפרנס מהנחיית הורים בכדי לשקול (כמובן חוץ מההיבט הערכי) לימודים והסבה לתחום זה תודה מראש אלי

שיטת "הקוף"

כמנחת הורים אשה, בהחלט אפשר להתפרנס מהדרכת הורים - לטובים ביותר לרוב יש פרנסה גם כשהשוק מוצף...

חסר מנחה גבר, כי יש כאלו המעדיפים גבר במיוחד בציבור הדתי/חרדי

אך אל לך לעזוב את ההוראה לפני שאתה לומד ועושה חפיפה של שתי המקצועות ורואה איך אתה מסתדר עם זה והאם אתה מוצא את עצמך רק בזה.

מאיזה גיל אפשר לעזור לילד עם התפרצויות זעם?

בני בן הארבע וחצי מטריד אותי מאד. ילד אנרטי מלא חיות שנינות ופקחות נדירים. אבל הוא מעסיק אותנו כמעט 24/7 על בסיס קבוע. אנסה לתמצת : הפתיל שלו קצר מאד , מין תחושה שלא יודעים מתי התפוצץ הרימון ומה יגרום לזה כשמשהו לא מסתדר עם רצונותיו כאן ועכשיו (קושי בולט בדחית סיפוקים) הוא משתמש בכל מה שיוציא אותנו מהדעת ולמרות שאנו מאד משתדלים לא לגרום לו להצליח כלומר לשלוט במצב ולא להגרר למאבקי כח או למלחמות בסוף אנו מוצאים את עצמנו מול שתי אופציות או שמתקפלים ומוצאים איזו נוסחת אצמע שגרמה לו לצאת עם תחושת נצחון ולימוד לפעם הבאה שהיה שווה כל הסצנה הזו או שאנו עומדים על דעתנו מבלי לוותר אבל אז זו מלחמת התשה - צווחות עד לב השמים , העפת חפצים, אמירות קשות ואיומים בקיצור - איבוד שליטה מוחלטטט וחוסר אונים שלנו שמתבטא בהחזקתו / הכנסתו לחדר עד שירגע וכו' וכו' וכל האויר בבית נעשית מתוחה וכו' בקיצור סיוט מתמשך. ניסיתי לדבר איתו כשהוא רגוע, הוא הבין אבל נראה שאין לו שליטה או שהוא עדין קטן מכדי להצליח לעשות עם עצמו עבודה. מה עושים?????? אני ממש חסרת אונים ומדמינת אותו גדול יותר ונתקפת חלחלה... אודה לכם מאד על תשובתכם.

אל יאוש

אמא יקרה,

  אתחיל מהסוף שאת טוענת שאת כבר רואה בעיני רוחך שהוא גדל ונתקפת "חלחלה", 

מכאן מתחילה הבעיה, גם אם הילד קשה או מאתגר ראשית תעלי במוחך תמונה של עתיד חיובי, כי המחשבה והמערכות  ובסופן גם הפעולות שלנו נדרכות לפי מה שאנחנו חושבים עליו, ואם נחשוב עליו כחיובי אנו נקרין לו ונתייחס אליו בצורה חיובית יותר. מכיון שהילד מרגיש כל דבר, הוא חש שמקבל המון תשומת לב בדרכו הרעה... ולכן משתלם לו להמשיך בכך.

על כן פני אליו בדרכים המחזקות את תכונותיו החיוביות, כמו פיקחות , שנינות והשתמשי בהן ככח מניע להצלחה בחלקים הקשים לו דהיינו התקפות הזעם. 

למדי אותו לנשום עמוק כשמרגיש שהכעס מתחיל להשתלט עליו... דברי איתו בצורה יצירתית על הכעס  שלו כדמות מוחשית איך הכעס נראה? איזה צבע יש לו? ודברו עם הכעס כאל ישות והגיעו למסקנות איך לטפל בו...

וכמובן בדקי איזה דוגמא אישית אתם נותנים בנושא כעס כשהרצון שלכם לא ממומש...

בהצלחה.

להרשמה ופרטים נוספים

מרכז ינר

סניף ירושלים: בית הדפוס 30
טלפון: 02-6321600
סניף מרכז: ברוך הירש 14
טלפון: 03-7160130