מינונים ויישומים אחרים.
עלות תמציות פרחי באך היא צנועה והשימוש בהן הוא חסכוני: מעט חומר עושה עבודה רבה. לדוגמא, בקבוק קטן של 7.5 מ"ל של "תמצית מלאי" מהול באופן נכון, יכול להספיק לארבעים וחמישה טיפולים. יותר מכך, תמציות המלאי יכולות להישאר להרבה שנים. עם זאת, כאשר הוא עובר תהליך של דילול עם מים ומאוחסן במקום קריר, הוא יישמר לתקופה של שלושה, עד ארבעה שבועות בלבד. מים הופכים בסופו שלדבר למעופשים, במיוחד אם משתמשים במי ברז. זאת הסיבה שמומלצים מי מעיין, או מים מינרליים בעלי עמידות טובה יותר. אולם, אם אין להשיגם, מי ברז טובים אף הם.
רעיון טוב יהיה להרתיח את מי הברז לפני שמוהלים אותם ב"תמצית המלאי", אך לקררם לפני שמערבבים אותם עם התמציות. תוספת של כפית ברנדי, או חומץ תפוחים, לבקבוק התמצית תשמש כחומר משמר ותאריך את חיי התמצית המוכנה במספר ימים נוספים.
הכנה לטיפול
הדילול הסטנדרטי הוא 2 טיפות מכל "תמצית מלאי" ל-30 מ"ל של בקבוק טיפות רפואי (אותו ניתן להשיג אצל מרבית הכימאים). שלושה רבעים ממנו ממלאים במי מעיין ומעליהם מזלפים מעט ברנדי, או חומץ תפוחים.
חשוב: כאשר מדובר ב – REMEDY RESCUE(שהינה תרכובת של חמש תמציות פרחים) המינון מוכפל ל-4 טיפות.
מינון:
שימוש כללי
יש לשים 4 טיפות של התרופה המדוללת על הלשון 4-3 פעמים ביום. באופן חילופי ניתן להוסיף אותו של טיפות לספל, או כוס, לכל משקה. במצבים אקוטים אין צורך להכין בקבוק טיפול:כל שצריך לעשות הוא להוסיף 2 טיפות של "תמצית מלאי" (4 של REMEDY RESCUE) לספל, או לכוס של מי מעיין וללגום זאת בהפסקות.
הדבר היעיל ביותר הוא להחזיק את התמצית מספר שניות בתוך הפה לפני שבולעים אותה, ולחוש את תנודות הפרח הזורמות בתוך גופינו ולנסות לדמיין את אופן הפעולה.
תינוקות ואימהות מניקות
מספר הטיפות המתאים לשימוש במינון לתינוקות (ולילדים גדולים יותר) זהה למינון הניתן למבוגרים, לתוך בקבוק התינוק מוסיפים 4 טיפות של התמצית המדוללת, או שמגישים לו זאת בכפית של מים רתוחים, או מיץ פירות, ארבע פעמים ביום. אימהות מניקות יכולות לקחת פרחי באך בעצמן ולדלל אותן במי מעיין. תנודות הפרח יועברו לתינוק דרך חלב האם.
בעלי חיים
למרות ש-RESCUE REMEDY היא איננה תמצית פלא המתאימה לכל, הרי שהיא מהווה תרופה בסיסית לטיפול בבעלי חיים. בעלי חיים רבים אשר נחשבו "כמתים" חוזרים לחיים לאחר שתרופת ה-RESCUE REMEDYניתנה להם. המינון הנורמלי לחיות מחמד ביתיות הוא 4 טיפות של RESCUE REMEDY, (2 טיפות של כל תמצית אחרת של פרחים) במי שתייה, או בחלב וניתן להתיז חלק מזה על מזונו של בעל החיים. כאשר מדובר בבעלי חיים גדולים יותר, כמו סוסים, יש לתת 10 טיפות של RESCUE REMEDY(5 טיפות של כל תמצית אחרת של פרחים) אותן מוסיפים לדלי מים, או אם נוח יותר 4 טיפות של חומר לא מדולל של RESCUE REMEDY, או 2 טיפות של כל תמצית אחרת, על קוביית סוכר.
צמחים
ניתן לשים 10 טיפות מכל תמצית נבחרת, בתוך אגרטל מים גדול. צמח שנעקר משורשו כתוצאה מתאונה, זקוק לטיפול של RESCUE REMEDYבשל ההלם שספג ואולי גם לתוספת של VALNUTאם הועבר ממקומו. כאשר מדובר בגן, במיוחד בצמחים שנחלשו כתוצאה מכנמת, מומלץ טיפול משולב ב- RESCUE REMEDYו- CRAB APPLE.על מנת להימנע מריבוי מים, ניתן להוסיף את הטיפות בכפית קינוח בשיעור הרגיל של 4 טיפות של RESCUE REMEDYו-2 טיפות של כל תמצית אחרת. לפרחים שנקטפו, מומלץ שילוב של WILD ROSE,WALNUTו-RESCUE REMEDY. יש להוסיף 4 טיפות של RECUE REMEDYו-2 טיפות של תרופות אחרות לאגרטל ממוצע.
יישומים חיצוניים
תחבושות
ניתן לעשות מרשמים של תחבושות בנוסף למירשמי תרופות פנימיות, כאשר היו פצעים חיצוניים, כמו נגעים וזיהומי עור. מוסיפים 6 טיפות של "תמצית מלאי" לחצי ליטר של מים קרים. יש להניח מגבת קטנה או בד רך בקערת מים, לסחוט את הבד ולשים אותו על השטח בו יש לטפל. רצוי להשאיר זאת במקום הפגוע עד שהוא מקבל את חום הגוף ולחדש אותו לפי צורך.
אמבטיות
רבים מהמשתמשים בפרחי באך שמים את התרופות הללו בתוך אמבטיה כדי להגביר את השפעת הפרחים. לדוגמא: OLIVE, אוHORNBEAMנגד תשישות, CRAB APPLEכנגד גועל עצמי, או לטיפול בבעיות עור. אמבטיות של פרחי באך יעילות גם לתינוקות וילדים- ואפילו לכלבים! יש להוסיף 5 טיפות של "תמצית מלאי" נבחרת למי האמבטיה.
שטיפת פנים, או משחה
בדרך כלל משתמשים ב- CRAB APPLEבשימוש חיצוני (בשילוב עם טיפול אתר) לבעיות עור כמו אגזמה, או לפצעי בגרות. יש למלא בקבוק של 50 מ"ל במים מזוקקים , או תמהיל של 50/50 של הצמח ומים מזוקקים ולהוסיף 2 טיפות של CRAB APPLE. ממולץ לנער היטב לפני השימוש ולקחת זאת פעמיים, או שלוש ביום.
משך הטיפול
אין חוקים נוקשים וקבועים הנוגעים למשך הזמן שבו יש לקחת את התרופות. הטיפול מותאם תמיד לצורכי האדם המסויים. במצבים אקוטים כמו השפעה של חדשות רעות (RECUE REMEDY, או BETHLEHEM), התחושה של "יום ראשון" (HORNBEAM), פחד לפני פגישה ( RESCUE REMEDY, או MIMULUS), במקרים אלה יש לקחת את הטיפול לעיתים תכופות יותר, על פי הצורך. מדובר גם בתכיפות של כל חמש עשרה דקות עד שהאדם מרגיש טוב יותר. מרבית האנשים חשים הקלה כמעט מיד לאחר נטילת תמציות הפרחים.
כאשר מדובר בשליליות המושרשת עמוק יותר- אישיות שתלטנית ולא גמישה למשל, או נטייה לרכושנות ולרחמים עצמיים- תהליך השינוי וההחלמה עשוי להמשך חודשים רבים. כאשר כל שכבה בנפש האדם מתחילה להתקלף בדומה לקליפות של בצל, רגשות שונים עולים ומבצבצים – ומתגלות תחושות שהיו מודחקים במשך שנים רבות. יש לרשום כל שינוי שלילי (ברור שגם שינויים חיוביים יצאו מן הכוח אל הפועל) ולהוסיף את התמצית המתאימה לבקבוק הטיפולים. אין כל צורך להכין בקבוק חדש בכל פעם, מאחר שבקבוק של 30 מ"ל יחזיק מעמד כשלושה שבועות, אולם לאחר זמן מסויים הכרחי לבדוק את המצב ולכתוב מרשמים בהתאם.
אינדיקציה לשיפור במצבו של האדם היא כמובן כאשר אנחנו מתחילים להרגיש טוב יותר גופנית ורגשית, וכאשר חברים ובני משפחה שלנו חשים בהבדל – אך חשוב יותר כאשר אנחנו שוכחים לקחת את התמציות! דבר זה מלמד שאנחנו מגלים התעניינות קטנה יותר בעצמינו ומתחילים לזרום החוצה לכיוון האחרים ואל העולם שמסביבנו.
השימוש ב RESCUE REMEDY
כפי שראינו, מיועד הRESCUE REMEDY לעיתות חירום, למרות שניתן להשתמש בה כתרופה לטווח ארוך. ב B.O.S, במצבים אקוטיים כמו הלם או היסטריה, יש לשים 4 טיפות מבקבוק "תמצית המלאי" בתוך ספל או כוס של מים, או כל משקה אחר. יש לעודד את האדם ללגום את התמצית בהפסקות עד שתחושת המצוקה נעלמת. במידה שאין כל נוזל זמין, ניתן לתת את התרופה "נקיה" ישר מבקבוק "תמצית המלאי" . מומלץ לשים 4 טיפות על הלשון, לעיתים קרובות על פי הצורך. במידה שהחולה חסר הכרה ניתן לתת את התמצית בצורה חיצונית, מוללת, או ישירות מבקבוק "תמצית המלאי". על האדם המטפל להרטיב את שפתי החולה, את החניכיים, רקות, העורף, מאחורי האזניים והמרפקים.
חשוב: כוויות יש לקרר באופן מיידי תחת מים קרים זורמים ולתת את ה RESCUE REMEDY. במקרה כזה אין להשתמש במשחה של הRECUE REMEDY. על פי רשויות העזרה הראשונה לא מומלץ לשים חומר שומני כמו מישחה על כוויות טריות, במיוחד אם כוויות אלה לא קוררו תחת מים זורמים, מאחר ולמשחה יש נטיה "להיטגן" על העור ולגרום כאב נוסף וזיהומים.
ה RESCU REMEDYהוא טיפול פנימי יעיל כנגד הלם. ברור שיש סוגי כוויות בהם יש לטפל בצורה רפואית אחרת.