צידה לדרך
הנישואין הן אחת התחנות החשובות ביותר אותן טבע הקב"ה בדרך חייו של האדם, והיא אף השותפות הארוכה ביותר הקיימת באנושות, והמתמשכת דורות על גבי דורות.
מאז טבע הקב"ה את מטבע הפסוק: "לא טוב היות האדם לבדו, אעשה לו עזר כנגדו", נעשה פרק הנישואין נקודת המפנה החשובה ביותר בקורות האדם.
כיון שכך, תהא זאת איוולת שלא להקדיש לנישואין את מירב המאמצים והמשאבים, בעוד שלכל הפרטים השוליים, כגון: יום הטכס, הביגוד, הצלם וכו', מוקדשים מלוא תשומת הלב ואף הרבה מעבר לכך. לנישואין עצמם יש להקדיש מחשבה והתייחסות כמתאים וכנדרש להבנת המיוחד שבמוסד הנישואין ועל המשמעויות האמיתיות הנלוות אליו.
חתן וכלה מאורסים, מספרים בדרך כלל על ה"היכרות הטובה" שביניהם, והם מנסים לשדר את הרושם כאילו אין הם זקוקים להכנה כלשהיא לקראת הנישואין. התיימרות זו ניתן להשוות לאותם תיירים הבאים לתור מדינה כלשהיא, ולאחר שהות של שבוע ימים מנסים לטעון כי מכירים הם את המדינה על בוריה. הם מסתירים - גם מעצמם - את העובדה, כי בעצם, הם מכירים רק את מה שמדריך התיירים הסכים להראות להם.
גם בבית הספר מלמדים אותנו את הדינים השונים בהילכות והלכות. ברור לכל בר דעת, כי מטרת הלימודים אינה על מנת להפוך כל תלמיד לפוסק, כי אם לצורך ידיעת הכללים הבסיסיים כדי שידע אל נכון מה לשאול ממי שאומנותו בכך.
כן אמורים הדברים גם בנידוננו. מן הראוי, כי לקראת הנישואין יפנו בני הזוג למומחה על מנת ללמוד ולהתכונן לקראת אי אלו אי הבנות העלולות לצוף במעלה ההר.
אדם אשר התקבל לעבודה במפעל מסויים, לא יצפה כי כבר ביום הראשון לעבודתו ימונה על המכשור המיוחד והבלתי מוכר לו במפעל. קודם לכן, עליו לעבור קורסים תואמים על מנת לדעת לתפעל אותם נכונה.
הנושאים הנצרכים ללימוד לקראת הנישואין רבים הינם. כגון: חשיבות האושר בנישואין, האמון, הכבוד בנישואין, צרכי הגבר והאשה, היווצרות קונפליקטים ועוד, וכל המרבה הרי זה משובח.
נחזור לתיירים:
הדבר הבולט והנראה לעין יותר מכל אצל התיירים הינו המזוודה הנישאת עימם. במזוודה זו הכינו התיירים לעצמם "צידה לדרך", על מנת שיוכלו להנות בטיול ועל מנת שכל צרכיהם יסופקו כדבעי.
מומלץ איפוא מאוד גם לחתן גם לכלה, להכין עצמם היטב מבעוד מועד לקראת המסע הגדול והארוך של חייהם בצידה לדרך ובהכנה מתאימה, אשר תבטא את ההכנה לקראת המסע הגדול של חייהם.
זכרו! עדיף תמיד גרם מניעה מק"ג של רפואה.