שלום , כרווקה שנפגשת עם גרושים , אשמח לדעת איך אמור להיות הקשר בין הגרוש לאם ילדיו ? מן הסתם, יש דברים שצריך ללבן ביחס לילדים . אבל איך נכון לעשות את זה כאדם שומר תורה ומצוות ? האם צריך להיות צד שלישי שמנהל את הקשר ? ושאלה נוספת: מתי הקשר אמור להדליק נורות אדומות ... האם ויכוחים סביב דברים לא מהותיים מלמדים על משהו לא פתור שם?
תשובה
שלום וברכה,
מערכת נישואין אשר הסתיימה בגירושין כאשר יש ילדים בתמונה, מלווה בעבר, הווה ועתיד. מערכת היחסים בין הורי הילדים (הגרושים) מושפעת בעיקר מהתהליכים אשר עברו על הורי הילדים בעודם נשואים ובתהליך הגירושין.
לגבי היחסים ביניהם חשוב לטובת הילדים לשמור על יחסים בעלי כבוד הדדי.
אולם לעיתים מערכות רגשיות שעברו (וייתכן שעדין עוברות על הנפשות הפועלות- כגון משקעים וחסכים שלא קיבלו מענה) יכולות לקבל ביטוי ביחסים שבין הגרוש לגרושה שלרווקה מהצד ייתכן ויראו לך לא הגיוניים או מתאימים ואף חורגים מהנורמה המקובלת שאת מגדירה בינך לבין עצמך. לעיתים הרצון להתערב מתוך רצון להגן על הקשר הזוגי שלך או מתוך רצון להגן על בן הזוג עלול להוביל לתוצאה הפוכה מהמצופה.
בתור רווקה חשוב שתביני שאם הילדים אינה יכולה להיעלם מחיי הגרוש וילדיו והיא מהווה חלק מהמערך המשפחתי ביחס לילדי בן הזוג. אני מציעה ככל ויש ברצונך לבנות קשר זוגי עם הגרוש לדבר על מערכת היחסים עם הגרושה, ישנם גרושים במערכות יחסים טובה וישנם במערכת יחסים הרסנית והדבר משפיע על פרק ב'.
וטרם הברור מול בן הזוג אשמח כי תבררי עם עצמך מה הקושי העומד מולך במערכת היחסים של בן הזוג מול הגרושה. ומה מפריע לך ביחסים שביניהם.
ככל ואת מתכננת להקים בית עם אדם שעבורו הנישואים עמך הם פרק ב' הייתי ממליצה על ייעוץ זוגי מלווה. חשוב שתביני שאת נמצאת במערכת יחסים עם מספר אנשים גם אם אין לך (כרגע) תקשורת בינאישית:
הקשר שלך מול ילדי בן הזוג והקשר שלך מול אם ילדיו של בן זוגך.
לדעתי חשוב להבין את מערכת הצרכים של הילדים, אם הילדים, בן זוגך וכמובן שלך. הקשיים העלולים לצוץ בחיי היום יום והפתרונות האפשריים שתוכלי להגיע אליהם מתוך הבנת המערכת המשפחתית הרחבה של כולכם והמצומצמת שלך ושלו.
דרך צלחה.