"קס"ם של קלפים"- שימוש יצירתי והבעתי בקלפים טיפוליים בתהליכי הדרכה וטיפול.
רקע
מהותו של טיפול נפשי היא יצירת שינוי בתפיסתו ובחוויתו של המטופל.
כמטפלים וכיועצים אנו מתמודדים עם מגוון של בעיות המאפיינות קשיים בתיפקודם הריגשי של יחידים, זוגות ומשפחות. מציאות זו דורשת מאיתנו להיות מצוידים במבחר כלים וטכניקות כדי לאתר את מקור הקושי,להבין את עולמו של האדם שמדובר בו ולהציע התערבות קיצרת מועד.לשם כך עלינו להיות מצוידים ב"ארגז כלים" עשיר ומגוון שלאחרונה נוסף לו כלי חדש-הקלפים הטיפוליים.
קלפי ק"סם-קלפי סיפור ודימיון מאויירים,הם ערכות קלפים טיפוליים שתפקידם לפעול כקרש קפיצה אל הדימיון ולשקף את חיי הנפש באופן אסוציאטיבי ומטפורי בדומה למתרחש בחלומות.
המטפורות שבאמצעותן ממשיג האדם את מה שרואות עיניו בהתבוננות בקלפים,משמשות כגשר בין תהליכי ההיגיון והמדעות לבין החוויות הריגשיות והתהליכים הבלתי –מודעים שלו.
תרפיסטים רבים מצאו בדימוי ובמטפורה אמצעים יעלים לחולל שינוי בתפיסתו של המטופל את עצמו, את קשייו ואת סיכויי הטיפול(אילון,1993)
הסתכלות חדשה או סידור אלטרנטיבי של הקלפים שנבחרו מאפשר לבנות מחדש את הנרטיב האישי בתהליך של ריפוי והחלמה מחוויות מכאיבות וטראומטיות(וייט ואפסטון,1999)
מטרות
לאפשר למשתתפים בסדנא הן ללמוד את הטכניקה של שימוש בקלפים טיפוליים ודרכים ליישומה בהתערבות עם מגוון אוכלוסיות והן להתנסות בכך באופן חווייתי.
יתרונות השימוש בקלפים טיפוליים
1.זרז(trigger)לזיהוי רגשות ולהעלאת חוויות משולי התודעה למרכז תשומת הלב והדיון התרפויטי.
2.כלי השלכתי,כמסך להשלכת תכנים בלתי מודעים ולהחצנת התמונות הפנימיות שהן "מעבר למילים".
3.המטפורות העולות מהקלפים משמשות ככלים להצגה סימלית של שאיפות ואינטראקציות תוך אישיות ובין אישיות.
4.דרך לקשר עם הזולת(במשפחה או בקבוצה) על ידי החלפת סיפורים ויצירת סיפורים משותפים.
5.משחק-מהנה,מפיג חרדות ומשחרר ביטויים של "הילד הפנימי".
קהל היעד
מטפלות,יועצות,נשות חינוך, אימהות וכל מי שחפצה בהעשרת ארגז הכלים שלה.
מנחה
ציפי לוי,עו"ס בכירה,מנחת קבוצות ועמית הוראה באוניברסיטה העברית,אוניברסיטת חיפה ואוניברסיטת בר אילן.
חשוב לזכור כי האמונה העומדת בבסיס העבודה עם הקלפים היא כי האדם הוא המרפא הטוב ביותר לעצמו! העבודה עם הקלפים באמצעות המטפורות העולות מהם, מזרזת תהליכים ומאפשרת לאדם להשיל מעליו את המיכשולים ולנכס לעצמו את הכוחות הפנימיים הטמונים בו ואת הכוחות החציוניים העומדים לרשותו.
אורך הסדנה : מפגש אחד בן 6 שעות אקדמיות.
עלות : 350 ש"ח. לנרשמות מראש: 300 ש"ח.
לפרטים נוספים ולהרשמה: 02-6321612 - טובה בצרי