ימי השנה החדשה כבר החלו ואנו כבר בעיצומו של מסלול החזרה לשגרה. ימי הקודש מפנים את מקומם לימי החול ועם כל המטען אותו צברנו ואגרנו אנו ממשיכים את שהתחיל. כולנו חווים התחלות חדשות בלימודים, בעבודה, בחברה ובחיי המשפחה אך יחד עם זאת, בדיוק כמו החדש בטובו בכל יום תמיד, כל יום הוא הזדמנות להתחיל מחדש.
תחום הפריון ברפואה הוא תחום מלא התחלות חדשות: כלה שמגיעה לפני החתונה, נשים המצפות בערגה לפרי בטן ופעמים רבות אף זוכות לו לאחר הכוונה נכונה, זוגות שלאחר טיפול מתבשרים כי תפילותיהם נענו, ליווי נשים צעירות בתחילת חודשי ההיריון ועוד.
נדמה כי מכל ההתחלות שצוינו לעיל, עולה על כולן החוויה הבראשיתית ביום בו האם העתידית מרגישה לראשונה את החיים בקרבה. רגע זה מגיע רק לקראת השבוע העשרים ועד אז מלווים אותה כבר כמה שבועות 'דרישות שלום' עקיפות בדמות בחילות, הקאות, עייפות כובשת, חולשה, סחרחורת ועוד, סימנים חיוביים בהחלט המעידים על חיוניות ותקינות ועל כן יש לברך עליהם בלב שלם, גם אם כרוכים בסבל מסוים, כמו חבלי הגאולה - קימעא קימעא.
היריון ראשון דורש מעקב מיוחד, לא בגלל סיכון יתר - כי אם בגלל היות הזוג צעיר בדרך כלל, חסר ניסיון, וכמו בכל מצב ראשוני קיימים יותר חששות, יותר שאלות, וסיכון יתר לסיבוכים ייחודיים כגון רעלת הריון, שהיא אופיינית דווקא למבכירות, ולעיתים מדובר על מבכירות מאוד מאוד צעירות - בגילאי העשרה. הריונות כאלו מדווחים בספרות הרפואית כהריונות בסיכון גבוה, אך שם מדובר בעיקר על אוכלוסיות נחשלות תרבותית, בהן הטיפול הרפואי הוא כושל ביותר ומצב הבריאות הבסיסי של האשה ההרה ירוד. אבל גם באוכלוסיות ברמה סוציו-אקונומית גבוהה, כמו ברוב האוכלוסיה ציבור שלנו, קיימת לעיתים קרובות התאמה בין גיל צעיר לבין הזנחה תזונתית של האשה ומחסור בנטילת ויטמינים ומרכיבי מזון בסיסיים, עקב חוסר מודעות, ונטיה למעקב רפואי פחות-מוקפד על רקע תובנה ירודה לחשיבות הדבר. אולם אם משקל האשה הוא תקין, היא אינה סובלת מתת-תזונה, והיא קשובה להנחיות משרד הבריאות למעקב הריון בסיסי (ע"י רופאה) וסיעודי (ע"י אחות) - במרבית המקרים ההריונות מסתיימות בשלום, מלבד נטייה קלה ללידות מוקדמות ומשקל לידה נמוך-מעט אצל נשים כה צעירות. יש לזכור שחלק מהנשים הצעירות היקרות האלו נוסעות ללימודיהן שעות ארוכות נוסף למטלות הבית השוטפות, ולכן הן גם עייפות מאוד, ולא מוצאות זמן פנוי להכין לעצמן אוכל מזין ולהיות במעקב רפואי מתאים עם הדרכה תזונתית מוקפדת. נקודה נוספת למחשבה היא העובדה שחלק מהזוגות חיים בצמצום משמעותי, ולעיתים רכישת מזון מזין היא מעמסה כלכלית ניכרת עבורם; גם לזה יש לתת את הדעת ברמה הלאומית, היישובית והמשפחתית.
בָּשורה התחתונה, רוב גדול של ההריונות של היולדות הצעירות מסתיים בלידה של ילד בריא, כשהן תחת מעקב רפואי מוקפד ועם תשומת לב לתזונה ומשקל אמהי תקינים, ילדם הגדלים לתפארת בית ישראל. יחד עם זאת, במקרים בהם יש חריגות וספקות יש לפנות, כמובן, לטיפול רפואי הולם לביטחון ובריאות הילד והאם.