מאת: הרב עוז פרחי, מנחה נישואין ומשפחה.
"והם חיו באושר ועושר עד עצם היום הזה..." כמה שהמשפט הזה טומן בחובו חלומות רצונות תקוות ודמיונות.
מנחי נישואין ומשפחה יודעים שמשפט זה יכול להיות מאוד לגיטימי, אבל, רק אבל אם בני הזוג ישקיעו האחד בשניה בצורה נכונה ומתמדת. בהיעדר השקעה, ימצאו את עצמם בני הזוג עם הרבה חלומות רומנטיים שמתנפצים להם על סלעי הרבנות.
יוני וסיגל בעשור השלישי לחייהם ונשואים כעשר שנים. גם הם חשבו ש"לנו זה לא יקרה". יוני בחור חרוץ, עובד בחברה מצליחה והכנסתו גבוהה מהממוצע, מה שמאפשר לסיגל להישאר ולהשקיע בבית ובילדים. זאת עד שיום אחד יוני חוזר הביתה חיוור עם פנים נפולות ובעקבות המשבר הכלכלי הכלל עולמי יוני מוצא את עצמו במשבר אישי ללא עבודה ובאי וודאות מה ילד יום. כך מתחילה תקופה בה יוני חש לראשונה בחייו תחושה של חוסר אונים כללי וכלכלי, הפרוטה כלתה מהכיס והמשפחה מתחילה להצטמצם בצרכים הנצרכים. מכאן העניינים יוצאים מכלל שליטה שמלווה במתח, חוסר סבלנות והתפרצויות בלתי נשלטות בין בני הזוג, ובכל יום שעובר נולד עוד משבר. באחד הוויכוחים שכבר הפכו לדבר שבשגרה, סיגל הציעה שאולי כדאי שילכו ביחד לייעוץ זוגי. בהתחלה יוני התנגד לרעיון, בשבילו זה עוד כשלון אישי, אבל כשרמת הסבל עולה על רמת הבושה מהחשיפה, הם מתקשרים אליי לקבוע פגישה, בתקווה שאני הוא שיוציא אותם מ"ברוך" החובות והקשיים. הסברתי שאינני יועץ כלכלי, אבל הכלים שאני כן יכול לתת להם זה איך לפתור את הקונפליקטים שלהם ביחד עם הזוגיות ולא להשליך אותם על הזוגיות, וללמוד לסדר את החובות שלהם האחד כלפי השניה.
סיגל התלוננה על כך שיוני בעל טוב, אך לא עושה מספיק השתדלות בשביל הפרנסה. היא לא מסוגלת לראותו, כהגדרתה, לא מתפקד בחיי המשפחה והגדירה את יוני כ"נר דועך" בכל מה שקשור לבית ואליה. כבר אין לו חשק לקום מוקדם, הוא התחיל להסתגר בתוך עצמו ולא משתף אותה במה שעובר עליו. הוא כבר לא הולך לכל ראיון עבודה כמו קודם, וכל זה פוגע לה מאוד במוטיבציה להשקיע בזוגיות ובבית.
יוני הסכים עם דבריה של סיגל והסביר כי בין היתר, הקושי העיקרי שלו בלגשת לראיון עבודה הוא החשש מה יקרה אם לא יקבלו אותו לעבודה, כי בכל פעם שחזר הביתה מראיון עבודה עם תשובה שלילית, סיגל התייחסה אליו בזלזול, בחוסר הערכה ובצורה הפגנתית. לדבריו היא עושה אותו "אפס", דבר שפוגע בו וגורם לו לדימוי עצמי נמוך ולחוסר בטחון. זו הסיבה שבכל פעם שעולה הנושא הכלכלי עולה גם הטון דיבור ושניהם מאבדים שליטה עצמית ללא מעצורים. הסברתי להם שזה נכון שכבני זוג יש לכל אחד מהם מרחב עצמי ואת היכולת להתנהג ולהתבטא לפי אופיו, יתרונותיו ונטיותיו האישיות. ולמרות זאת עדיין יש גדרים אותם צריך להכיר וללמוד על מנת להישאר בתוך המסגרת הרחבה של ההתנהגות האישית המקובלת בין בני הזוג. סיגל למדה שכל שיפוט שלה כלפי יוני יוצר אצלה רגש פנימי בתוכה, וככל שהשיפוט יהיה חיובי יותר, כך הרגש שנוצר אצלה חיובי יותר. במהלך הפגישות יוני וסיגל היו צריכים לעבור תהליך משותף בו הם נחשפו לתובנות חדשות ולמדו שככל ששביעות הרצון שלהם מחיי הנישואין רבה יותר, והקשר ביניהם יציב, איתן וחזק, יהיה להם קל יותר להתמודד עם תקופות משבר בחיי הנישואין. הוסבר להם שמשברים תמיד יהיו - היום זה המצב הכלכלי, ומחר ח"ו זה חינוך ילדים, שכנים וכדומה, הרי כל חיינו מלאים ניסיונות של עליות ומורדות כ"גלי סינוס", ואסור לנו להפנות את ההתמודדות עם הקשיים למטרה הנוחה והזמינה ביותר ולהפוך את בן הזוג לשק חבטות.
עיקר העיקרים הוא להרגיש שיש לנו את היום הזה כדי לחיות באושר ובאושר האחד עם השנייה. סיגל למדה להבין ולעודד את יוני ולהביע את הערכתה בפניו, וממילא יוני מקיים כל יום את מצוות "ואהבת לרעייתך כמוך".