פורום נישואין ומשפחה - ויתור על עצמיות לטובת הזוגיות?!? | מרכז י.נ.ר ללימודי נישואין ומשפחה
מרכז י.נ.ר

כניסה למשתמשים 11/05/2025 י"ג אייר תשפ"ה

פורום נישואין ומשפחה - ויתור על עצמיות לטובת הזוגיות?!?

26/01/2016 23:32 שאלה: ויתור על עצמיות לטובת הזוגיות?!?אפרת חם

ראשית-תודה על תשובותיכם המחכימות ומעשירות!!יישר כח!!! ולשאלתי-אני משתייכת לזרם "החרדי".לאורך שנות נישואינו התגבשו בסיגנון חיי כמה עקרונות, הקשורים לדת,שממש חשובים ל, ואני מרגישה שאם אני "מוותרת" עליהם לטובת הזוגיות-אני אולי יוצאת נשכרת מצד אחד, אך במקביל מבטלת חלק מה"אני"שלי. זה חוזר על עצמו במגוון נושאים,אך אביא דוגמא אחת: איני מסכימה להעביר שאלות על "מראות" לרב,מכיון שאני מרגישה שזו חשיפה של הפרטים הכי אישיים שלי, ועוד לגבר, ומכיון שמכון פועה לא מכיר נשים היודעות לפסוק בנושא-אין ברירה אלא לאסור.... וכאן שאלתי באה לידי ביטוי-מצד אחד, אם אשאל, וזה יהיה בסדר, נקדים ונרויח עוד יום בטהרה,מה טוב ומה נעים,ומצד שיני-אני נאלצת לוותר על עיקרון שחשוב לי(עד שבעלי אולי ילמד לבדוק את זה בעצמו...)ואני יודעת שישאר לי טעם מר לפגם.אז??????אני בהחלט מתלבטת ותוהה עם עצמי, וחוכמתכם תהיה לי לעזר גם בעוד צמתים בחיים.תודה רבה!!!

לשאלה זו ענו 2 מומחים

27/01/2016 09:22

החיפוש

גילה דנון

~~בס"ד
שלום וברכה אפרת,
גילוי הלב שלך יפה ומפורט. השאלה המרכזית היא מאיזה מקום מגיעה השאלה שלך?
מבחינה טכנית, בדיוק באותה מידה בה יכולת להיחשף כאן, את יכולה אצל הרב. יש מעטפות שניתן לשים בתיבת הדואר של רב פוסק עם שם בדוי ולקבל את התשובה בטלפון. הוא לא ידע מי את. טעם מר לפגם עלול להיות כרגע למעשיך, מאחר ורצון השם הוא להתיר ולא לאסור....  וכפי שיש כאן פתרון טכני לבעיה, כך כמעט בכל תחום. אך בד"כ השאלה מגיעה ממקום אחר.
הבאת דוגמה אחת מני רבות, עליך לבחון עם עצמך וכדאי בעזרת מטפל/ת מהיכן מגיעות ההתנגדויות שלך? מאבקי כוחות עם בעלך?  תוספת נקודות מבט על מצבים, השקפה?  קשיים מילדות בתפיסת המצוות או הצניעות?  מהו אותו "ויתור על האני" האם התמודדות עם אגו והכנעה? עם חשיפה? כיצד את מגדירה "עצמיות"? ועוד...
האפשרויות רבות, נהדר שיצאת לדרך החיפוש. חיפוש זה הוא הוא עבודת השם האמתית. עלי והצליחי!
גילה
 

27/01/2016 09:43

החיים כהתמודדות

שוקי המבורגר

שלום אפרת

אשריו של מי שאינו מתחבט ומתלבט אבל נראה לי שחיינו כאנשים יהיו תמיד על בסיס של ויתור מסוים, בחברה בבית ,בעבודה, בגידול ילדים, וביחס למצוות. כאנשים דתיים אנחנו כפופים למסגרות רבות ובכולם נדרשת מידה מסוימת של הקרבה וויתור. מי שאינו מוותר על דברים מסוימים, חי לדעתי בסרט. ;כל אחד מאיתנו צריך להתמודד עם משהו. גברים עם החובה לתפילה במניין ובזמן שאנו נדרשים ללימוד תורה. נשים מאידך בנושאים המאוד אינטיימים הסובבים סביב הלכות הקשורות במיניות. נידה ,מקווה וכו. בנוסף ישנה הגשמה עצמית כאשה בנוסף לכל המטלות של גידול ילדים, כל עיסוקי הבית , פרנסה וכו את כנראה נמצאת בצומת הזו שאת מעלה כרגע. וכנראה שמבחינתך זה הזמן לעלות זאת על סדר היום. ישנן נשים למדניות טוענות רבניות וכו שאני מניח שאת יכולה להתייעץ איתן.( מכיר לפחות אחת כזו אמנם מהזרם הדתי לאומי אבל עוסקת רבות עם הזרם החרדי) השאלה היא כיצד בעלך מקבל את הדברים והאם זה עלול לגרום לך לתסבוכת זוגית ומשפחתית . ולכן לדעתי שלב ראשון זה לעלות את הנושא לשיח עם בעלך. יתכן ועצם זה שהוא יבין ויכיל את תחושותיך כבר יכולים לסייע במידה מסוימת. זה שאת רוצה בשינוי מסוים או מתלבטת בהם האם זה בכלל מקובל בחברה שלכם ובתוך משפחתך, האם יש דרכים אחרות שניתן לשאול לגבי כל הדברים שאת מעלה. האם מקובל שתגשימי עצמך בדרכים אחרות ושם תרגישי שאת עצמאית ויוזמת גם אם במקומות אחרים את עדיין משלמת מחיר מסוים. אולי יציאה ללימוד דווקא בנושאים האלו או אצל נשים חרדיות או בזרמים אחרים יכולים לסייע לתחושות ולבירור העצמי. על מה כן לוותר ועל מה לא או לפחות להתמודד עם הקשיים הרגשיים שזה מעלה בך. אני מניח שבמפגשים או בשיחות בקבוצה או אצל מי שמתמצאת תגלי שאת לא לבד.

בהצלחה רבה

שוקי המבורגר

0536676210  [email protected]

מרכז ינר

סניף ירושלים: בית הדפוס 30
טלפון: 02-6321600
סניף מרכז: ברוך הירש 14
טלפון: 03-7160130