פורום נישואין ומשפחה - קונפליקט בזוגיות | מרכז י.נ.ר ללימודי נישואין ומשפחה
מרכז י.נ.ר

כניסה למשתמשים 10/05/2025 י"ב אייר תשפ"ה

פורום נישואין ומשפחה - קונפליקט בזוגיות

08/11/2016 15:43 שאלה: קונפליקט בזוגיותחוי

בעלי נעדר מן הבית להרבה שעות-בעבודה ובלמודים כל ערב ואין לו זמן להקדיש לי בתור אשתו.אני חולה ולא ניידת והילדים גרים רחוק.מה לעשו?אנחנו כמעט על סף פרוד..0542081470.....0773442594

לשאלה זו ענו 2 מומחים

09/11/2016 11:03

אפשרויות אחרות (?)

צילה דור און

שלום חוי

מהמעט שכתבת ניכרת מצוקתך אלא שחסרים הרבה פרטים על מנת לענות על שאלתך "מה לעשות?".

על מנת לחשוב על אופציות שונות לעזרה ותמיכה פיזית (במידה ונדרשת) או נפשית, יש לברר הרבה פרטים. כמעט תמיד ניתן בעזרתהשם, למצוא מספר אפשרויות לפתרון לפחות לכמה מהבעיות העולות מתוך המצב בו אתם נתונים. צריך להבחין ולשקול בין מה שאינו ניתן לשינוי , כי זה רצון הבורא, לבין מה שכן ניתן  וחובה לשנות ע"י פעולות אלה ואחרות ולהתפלל לס"ד שהתוצאות יקלו על מצוקתך/כם. אני מאמינה כי גם בעלך אינו נהנה מהמצב ויתכן ואינו יודע או יכול לעשות משהו לשיפור. הכל מצריך בדיקה וברור וכדאי מאוד שתפנו לאדם או מטפל שיראה את הדברים באופן מקצועי ויותר אובייקטיבי ויוכל לעזור לכם להציל את ביתכם, אם אתם מעוניינים לפעול למען מטרה זו.

שה' ינחה אותך/כם בעיצה טובה ומועילה

צילה דור-און, טל' 053-7241979

יועצת חינוכית וזוגית ופסיכותרפיסטית (מיקוד התמכרויות)

 

09/11/2016 22:05

להבין יותר

חדוה אזולאי

חוי שלום,את מתארת את הבעיה באופן חלקי. ניתן להבין כי את חווה בדידות בשל העדרו של בעלך מהבית לשעות רבות. ובשל כך שילדיך גרים רחוק . אני חושבת שיש כאן 2 חלקים. יש כאן את החלק שבו צריך להבין למה בעלך מעדיף לשהות שעות רבות מחוץ לבית. האם זה באמת מתוך עומס לימודים ועבודה. או שזה בריחה מסויימת מלהיות בבית כי משהו קשה לו בשהות הזו.צריך להבין יותר את מערכת היחסים בינכם כדי לדעת למה המצב עומד לפני פרוד.;ויש את החלק האחר של מה את יכולה לעשות בשעות בהן את בודדה כדי להרגיש טוב יותר? האם ליצור קשר עם חברות ולהזמין אותן לביתך?;לבדוק אפשרויות שכן יעזרו לך לצאת מהבית לבלות מידי פעם.&;צריך להבין האם ניתן ליצור קשרים יותר קרובים עם הילדים למרות המרחק כמו ע"י שיחות טלפוניות. או לצאת לסדנאות מעניינות ועוד. דברים שיפיגו את הבדידות ויפיחו בך חיים.

תוכלי ליצור איתי קשר טלפוני לייעוץ ראשוני

חדוה אזולאי

050-4440367

מרכז ינר

סניף ירושלים: בית הדפוס 30
טלפון: 02-6321600
סניף מרכז: ברוך הירש 14
טלפון: 03-7160130