הדיינים סירבו לקיים דיון הוכחות למרות שהבעל הגיש תצהירי שקר ואף סתר עצמו בדיונים ולא קיבל סנקציות. דרשתי שיגנו עלי ויתנו לי להוכיח את האמת אך התעלמו. מה ניתן לעשות בדיעבד? הדיינים לא מודים שמיהרו לפסוק וגרמו לי עוגמת נפש ונזק כספי. וגם לא מודים שאכן לא חקרו וחיפשו את האמת ומכאן מובן שהם מעלימים עין משקרים ונוצר עוול במשפט. מה עושים מכאן? איני מוכנה לפשרה שהציעו על סמך השקרים. דורשת שיכתבו על סמך מה פסקו בניגוד למסמכים העדויות וההוכחות שלא רצו לתת לי להציג ולהזמין לדיון.
מור שלום רב,
אני מבין מהשאלה שמדובר בבית דין רבני אזורי, ולא בבית דין פרטי (בוררות). ההבדל הוא, שבבית דין רבני ישנם סדרי דין שעל פיהם הדיינים פועלים, בשונה מבוררות שהעניין יותר מורכב ותלוי באותה בוררות ספציפית.
לגופו של עניין, ההחלטה אם לקיים דיון הוכחות נתונה לשיקול דעתו של בית הדין, מאחר ולא בכל הליך בבית הדין יש צורך בדיון הוכחות. אמנם, במקרה שלך חסרים פרטים מהותיים לדעת במה בדיוק מדובר, ולכן אני עונה באופן כללי.
בדרך כלל החלטות בתי הדין נשלחות בכתב - ולא בע"פ. בית הדין יכול להציע פשרה (ולא לחייב אותך להתפשר). אם תתנגדי לכך, ביה"ד יפסוק לפי ראות עיניו.
בכל מצב, ישנה אפשרות לערער על ההחלטה או פסק הדין.
אם את מיוצגת, לא הייתי ממליץ לך לפעול לפי המלצות שניתנו באופן כללי, זה רק עלול לגרום לשגיאות בתיק, ולא להיטיב עם המצב המשפטי. אם את מסופקת לגבי ההמלצות בתיק של ב"כ, רצוי להתייעץ באופן פרטני.