יהודה אהרון וינברגר | מרכז י.נ.ר ללימודי נישואין ומשפחה
מרכז י.נ.ר

כניסה למשתמשים 06/10/2024 ד' תשרי תשפ"ה
יהודה אהרון וינברגר

יהודה אהרון וינברגר

קבלת קהל

גישור כללי כולל גם , גישור ויישוב סכסוכים על רקע עיסקי?

אני עובדת בחברה גדולה המאגדת תחתיה מס' עסקים האם הגישור אצלכם נותן מענה לגישור עיסקי?

הדבר תלוי באופי הגישור המתבקש

שלום רב, הגישור בבסיסה הוא תהליך של משא ומתן בין צדדים ע"י גורם שלישי מנוסה, שמוביל את המו"מ בדרך מכובדת עד לתוצאה. בגישור עסקי בדרך כלל זה לא רק מו"מ במריבה ספציפית [שגם מקרים אלו שכיחים ביותר, וזה ממש כמו גישור רגיל, שכל מגשר מוסמך יוכל לעזור בזה], אלא זה מלווה בהתנהלות נכונה של מעסיקים בינם לבין עצמם במקום שישנם כמה שותפים המשמשים כבעלים, וכן התנהלות מעסיקים מול עובדים, או ראשי צוותות מול עובדי הצוות, דבר זה מצריך מגשר מנוסה יותר בפרט בתחום העסקי, ובהתנהלות של עובד ומעביד. מניסיוני, דבר זה מאוד עזר במקומות שאני ליוויתי, וגרם להעצמת המקום ולהתפתחותו גם במקומות שהיה נראה שאין לזה שום סיכוי, ועל כן זה מומלץ מאוד, לגיבוש הצוות ולהעצמת העסק. בכבוד רב, אהרן וינברגר - טוען רבני, בורר ומגשר מוסמך 052-7686651

קיום צוואה מחו"ל בבית דין רבני

בס"ד שלום. דודי ודודתי נפטרו בניו יורק בהפרש של כמה שנים אחד מהשני והותירו בן ובת (שומרי תורה ומצוות וללא אזרחות ישראל). הדוד לא השאיר צוואה, והדודה השאירה. עם פטירתם לפני כמה שנים, ילדיהם ירדו לרכושם בארה"ב על סמך הצוואה של הדודה שקוימה בבית דין אמריקאי (אזרחי לא רבני). כעת התברר שהיה לדודים רכוש גם בארץ. וילדיהם רוצים לממש את הירושה. אך יש צורך בהליך משפטי ארוך והם רוצים לנסות דרך בית דין רבני בארץ. האם ניתן הדבר לקבל בבית דין רבני אישור לדבר (שהרי אין להם אזרחות ישראלית) או שעדיף שילכו לבית דין רבני בחו"ל ואם הוא יאשר שהם היורשים אז בית דין בארץ יוכל להסתמך על 'מעשה בית דין' בחו"ל. מה ההליך הכי פחות מסורבל ואיך כדאי לעשותו? בכבוד רב. שמואל

אין כזה הליך דרך בית דין בחו"ל

ההליך ככל שמתאפשר הוא רק דרך ביה"ד הרבני בישראל, לא ידוע לי על משמעות של הליכה לבית דין בחו"ל, כאשר לפי דברי השואל אין כאן שאלה הלכתית, שזה ברור שהבן יורש את הוריו והוא מסכים להקנות 50% לאחותו כך שכל השאלה היא רק משפטית גרידא, ואין לבית דין בחו"ל מה לסייע בדבר.

בהצלחה רבה

זהות לא ידועה

שלום וברכה נולדתי בברית המועצות לשעבר ועליתי לארץ לפני 27 שנה לפני שבועיים פתחתי תיק ברבנות כדי להנשא ושם נפתחה תיבת פנדורה והתברר שהוריי הסתירו ממני את העובדה שאני מאומצת, זהות האם הביולוגית לא ידוע ואין שום דרך לדעת אם היא גויה או יהודיה גם הוריי לא יודעים זאת. כעט הרבנות רואה בי ספק יהודיה ספק גויה. חשוב לציין שגדלתי וחונכתי במשפחה דתיה שומרת מסורת. יודעת את רוב ההלכות. מברכת את רוב הברגות. עשיתי שירות לאומי. מדליקה נרות שבת שומרת שבת וכ'ו. מחר יש לי דיון בבית הדין הרבני. מה האפשרויות שיעמדו לפני שם, ומה הדיינים פוסקים במקרה מורכב שכזה? אשמח לתשובה ??

תלוי בהרבה משתנים מקום הלידה וכו'

שלום רב,

הענין תלוי בהרבה משתנים, שחסרים בשאלה, בכל מקרה בית הדין ינסה לעזור לך להתחקות אחר השורשים הבילוגיים שלך, הן בעזרת הורייך המאמצים, על פי מה שידוע להם, הן בסיוע חוקרים עימם עובד בית הדין, תלוי  מאוד במקום הלידה, מה היה אופי הקהילה היהודית במקום ובעוד הרבה משתנים, יתכן ויפנו אותך גם לארגון שורשים שמסייעים גם בענין הזה. בהצלחה רבה.

פרוטוקולים שקרי ומעוותים

אני בתהליכי גירושין בבית הדין הרבני בירושלים כאשר בדיון נכתבו דברים שלא נאמרו על ידי למשל : שאני עברתי טיפולי פוריות כאשר מה שנאמר שאאלץ בעתיד עקב הזמן הרב שאני פרודה לעבור טיפולי פוריות. ביקשתי בקשה מסודרת לתיקון הפרוטוקול ביקשו את בקשת הבעל ואמר כי אני אישה לא פורייה עקב הטעות שבית הדין עשה . בהחלטה נאמר לי שאוכל לתקן את דברי בדיון הבא למרות שלא אלו הדברים נאמרו על ידי אלא על ידי בית הדין. בדיון לאחר מכן הדיון הבא שוב עיוותו את מה שאמרתי כאשר הבעל נתן עדות שקר כיניתי אותו שקרן וכתבו שאמרתי הרב שקרן מסריח דבר שלא אמרתי כלל. בית הדין ביקש את תגובת הבעל שאמר לו שיש לי בעיות פוריות וכן אמרתי זאת . בית הדין שוב אמר.שבקשות הצדדים יועלו בדיון הבא עוד חודשיים למרות שאלו שגיאות של בית הדין . אני מרגישה שנעשה לי עוול וההתנהלות הזאת לא תקינה . מה עליי לעשות ?

תתמקדי בעיקר ובמהות פחות בפרוטוקול

בשביל לעבור את התהליך בשלום, ולצאת במקסימום תוצאה ובמינימום פגיעה, עלייך להתמקד בעיקר ופחות בטפל מבחינה דיונית. מבחינה רגשית זה מאוד מרגיז לראות בפרוטוקול דברים שלא נאמרו, אבל ככל שזה לא פוגע בך בהליך עצמו שמתנהל בפני ביה"ד, שתוכנו אינו הוצג בשאלה, אל תתמקדי בזה. למשל אם כינת אותו בדיון שקרן מסריח או לא, מספיק שכתבת לבית הדין שלא כינית אותו בכינוי הזה, יתכן שאין לזה שום משמעות מעבר לכך. אם עברת טיפולי פוריות, זה צריך לבדוק בכל מקרה לגופו אם יש לזה משמעות, אבל גם אם כן, ככל שהוא טוען שעברת, תבקשי ממנו הוכחות, מלבד ההסתמכות על הפרוטוקול שאת טוענת שזה לא נכון.

בהצלחה רבה בהבנת ההליך ובתוצאותיו

כמובן אצטרף לדברי קודמי, שהייצוג יעזור לך בשני הדברים גם יחד, גם ההתנהלות מול בית הדין, וגם הבנת ההליך המשפטי בפניו את ניצבת.

החלטות ללא דיון הוכחות באף תיק

הדיינים סירבו לקיים דיון הוכחות למרות שהבעל הגיש תצהירי שקר ואף סתר עצמו בדיונים ולא קיבל סנקציות. דרשתי שיגנו עלי ויתנו לי להוכיח את האמת אך התעלמו. מה ניתן לעשות בדיעבד? הדיינים לא מודים שמיהרו לפסוק וגרמו לי עוגמת נפש ונזק כספי. וגם לא מודים שאכן לא חקרו וחיפשו את האמת ומכאן מובן שהם מעלימים עין משקרים ונוצר עוול במשפט. מה עושים מכאן? איני מוכנה לפשרה שהציעו על סמך השקרים. דורשת שיכתבו על סמך מה פסקו בניגוד למסמכים העדויות וההוכחות שלא רצו לתת לי להציג ולהזמין לדיון.

ניהול תיק בצורה אחראית

ככל והנך מיוצגת ע"י מייצג, חבל לקבל ייעוץ נוסף, זה רק מבלבל ומתסכל.

ככל ואינך מיוצג, צריך לבדוק מה וכמה טעויות נעשו בניהול ההליך, בטרם פונים להליכים נוספים, יש זכות ערעור על פסק דין וכו', ממומלץ לקבל ייעוץ משפטי מקיף, כי חסרים פה הרבה פרטים וצריך לדעת היכן הדברים עומדים.

בהצלחה רבה,

להרשמה ופרטים נוספים

מרכז ינר

סניף ירושלים: בית הדפוס 30
טלפון: 02-6321600
סניף מרכז: ברוך הירש 14
טלפון: 03-7160130