שלום
אני בת שלושים+-\, אנו נשואים 8 שנים עם 4 ילדים.
אף פעם לא ליקקנו דבש, וקשה לכנות את הנישואים שלנו אידיאלים (וויכוחים אין סופיים ומריבות קשות).
בשנתיים האחרונות התחילה הזוגיות שלנו לסבול מאלימות של ממש. ויכוחים לוהטים שמתדרדים לכדי הרמות ידיים, מכות וגרימת נזק לחפצים האחד של השני.
אני חייבת לציין כי בעלי בד"כ טיפוס נינוח ורגוע, עוזר, מקשיב ואבא לדוגמא. אך כשאני מרגיזה אותו, הוא מסוגל להעיף אותי מהחדר ולנעול את הדלת (העפה פיזית, לתפוס ולזרוק...) או להכות אותי בחוזקה עד כדי יצירת סימנים על הגוף.
למען ההגינות, וגם כדי לקבל ייעוץ נכון, אני חייבת לציין כי ההרגזה היחידה שמוציאה אותו משיווי משקלו היא הטחת עלבונות בהוריו. לצערי, גם אני לא שולטת על הפה...
אני יודעת שאנו זקוקים לטיפול. השאלה שלי היא אחרת. בכל מקום אני נתקלת באימרה כי "יש לברוח עם המכה הראשונה..." אני מבינה כי הבסיס לאימרה הזו היא האמונה כי אדם שהיכה פעם אחת חזקה עליו כי יכה פעם נוספת, ובעצם אין תקווה.
אני שואלת: יש תקווה?!
לא לאפשר שום לגיטימציה
שלום מירי
קראתי את מכתבך וגם חלק מהתשובות שקיבלת.
לעניות דעתי מצבכם זועק לטיפול כי גם ה"תקופות השקטות" הן מדומות ורק כלפי חוץ. עם זאת תנאי ראשון להצלחה בטיפול הינו רצון כנה ואמיתי של שני הצדדים לקבל את עקרונות המטפל וכל עוד נושא האלימות לא יורד סופית מסדר היום יקשה אליכם עד מאוד לייעל וליישם שינויים בחייכם. בעלך חייב להפנים מיידית ממסר שיגיע ישירות ממך שאין שום הצדקה לאלימות ולא משנה מי דיבר ומה מישהו אמר - אלימות פיזית איננה יכולה להיות פתרון בשום מצב. רק כאשר נושא זה יופנם על ידו תוכלו לגשת לטיפול זוגי שילמד אתכם כיצד לשוחח ולתקשר בצורה נכונה ולא לאבד שליטה על הפה גם ברגעי כעס. כמובן שאת חייבת להמנע לחלוטין ממילות גנאי כלפי הוריו או כל דבר אחר שיוכל לפגוע בו אולם השימוש בידיים מטריד אותי הרבה יותר ואני לא רוצה שהכותרת הבאה בעיתון ח"ו...:
לכן עצתי היא שבצד התנאי לטיפול זוגי מיידי חובה עליו להפנים מיידית שבפעם הבאה שהוא ירים יד הוא ייתקל בחומה בצורה מולו שרק תגרום לו להפסד.
בהצלחה