יש לנו בעיות שלום בית קשות הכוללות אלימות מילולית קשה מאד שהופנתה כלפי וכלפי הילדים.
התחננתי במשך השנים לקבל תמיכה אחרי לידות, בשעה שהייתי עצובה אך ככל שהייתי חלשה יותר בעיניו, הוא נלחם בי יותר ויותר. בשנים האחרונות, לא ביטאתי חולשה כלל, כי ידעתי שלא אקבל את התמיכה שאני ראויה לה ככל אישה (אני מגדלת 4 ילדים יש לי קשר טוב איתם. פתחתי בביתי משרד שנותן שירותי יעוץ פיננסים ואני מצליחה מאד בעסק ובתפקוד)
מאז תחילת הנישואין, המצב השתפר בהרבה, אך קשה לי לומר שאני מרגישה אהבה כלפיו. אני מעריכה את התכונות החיוביות שלו, ויש לו הרבה כאלה, אך הפצעים סרבו להגליד. למדתי לא לבכות, לא להחלש, לא להרגיז אותו,לא לכעוס, לא, להיות אני- כדי לחיות איתו בשלום.
בשנה האחרונה חל מפנה מבחינתי אני נחשפתי לאינטרנט ולקשרים לא מתאימים. קשרים וירטואלים שלא הובילו לפגישות, אך היו שליליים בתכלית. בקשרים האלו, קיבלתי סיפוק לאהבה ולהערכה שהיתה חסרה לי עד היום.
לפני חודשיים, נוצר קשר שהיה אמיתי ומשמעותי יותר מהאחרים, להבדיל מהקשרים הקודמים, כאן הייתי אמיתית שנינו הבנו שהקשר לא טוב. שנינו לא רוצים לפרק משפחות, ואני בזכות החיזוק שלו ניתקתי את כל הקשרים הקודמים שהיו לי.
אבל הקשר איתו נמשך. לא נפגשים, אבל יש קשר טלפוני. הקשר הזה ממלא חלל חסר נותן סיפוק למה שאני לא מקבלת בזוגיות, אבל אני יודעת שאין לו תכלית.
אני מרגישה נורא יודעת שזה אסור, אך לא מצליחה להתנתק. הוא נותן לי תמיכה נפשית, רכות והבנה שמעולם לא טעמתי מהם בחיי הנישואין. אני גם חשה שהכעס הפנימי שלי כלפי בעלי גובר. יודעת שהתנהגותו היא שהובילה לכך, למרות שיודעת שגם לי יש חלק בכך ואין זה נכון להאשימו.
האדם שנוצר איתו הקשר, מבחינתו נמצא באותו מצב אנו רוצים לעבוד את ה' באמת, ומבינים שזה לא יוביל לשום דבר טוב, ולהיפך, אך..חשים שלא מסוגלים.
אני עצמי מרגישה כמו התמכרות.
במצב הנוכחי, אל תייעצו לי ללכת ליעוץ זוגי, כי אין סיכוי עם בעלי.
יש כרגע שקט ויציבות, אך חוסר הסיפוק הוביל אותי למקום שלא דמיינתי שאגיע אליו.
אני רוצה להרגיש סיפוק, ולצאת מהקשר הזה. אבל יודעת שאם אצא מזה, אייצר קשר אחר דרך המחשב כמו בהתמכרות.
אל תאמרו שהקשר יוביל רק למקומות שליליים ולחורבן, אני יודעת את זה
תעזרו לי להתנתק.
אנא, עזרו לי.
ההתמכרות לסיפוקים מבחוץ או המקדות בסיפוק פנימי
שלום לך מיכל.
קראתי בעיון את שאלתך
היא שאלת רבים ולא שאלת יחיד.
לצערנו הרב רבים הם בתוכי החברה החרדית והדתית שנתקלים בשאלתך, שהאינטרנט נותן איזה שהם סיפוקים וירטואילים, ורבים מתמכרים לכך.
כמו שאת ציינת שהיו לך קשרים רבים ואחד רציני, למשך זמן.
לפני כחודש טיפלתי בזוג שהגבר התמכר לסוג קשרים שאת מעלה אותם בשאלתך.
ואני מבין מאד לתחושת התסכול. שלך. יש בקשרים אלו סיפוק וירטואלי וגם מים גנובים והמון פנטזיה וכד' שממלא תחושות עמוקות שחסרים.
ראשית כל בשביל לצאת מההתמכרות הזאת עלייך, להוריד ממך את התסכול מעצמך.
אל תסתובבי כל הזמן עם תחושה בוגדנית בבעלך, אל תחשבי על עצמך שלילי כל הזמן. תביני את עצמך ותעצימי את עצמך. ההסתכלות השלילית יכולה לגרום לרדת במדרון בצורה תלולה ומהירה יותר.
כמובן שאין בכך ליגיטמציה לקשר הוירטואלי.
שנית. תביני שהסיפוק הוירטואלי הוא על חשבון הבית. אם את באה לסיפוק ממניעים חיצוניים את פחות מבקשת ומצפה מבעלך לסיפוק. והוא מרגיש את השינוי הזה שפתאום יש פחות תשוקה לקשר ולאהבה מצדך ממנו. וזה גורם להפחתה בסיכוי שלכם לבנות את מילוי הצורך של הסיפוק שלכם מתוך הקן הזוגי שלכם.
שלישית. בשביל להנתק מהתמכרויות יש כמה הגדרות מה הם התמכרות אבל באם אכן את התמכרת לאינטרנט ולגרורותיו, תפני לטיפול בהתמכרויות, זה כדאי ומומלץ.
איחולי
הצלחה לך בהמשך הדרך