שלום, הנני אם לשישה ילדים החל מגיל שנה וכלה בגיל 12.
ברצוני לשאול על בני בן התשע.
בכל שנה הגננת/הרב זימנו אותנו בנוגע להתנהגותו.
בגן התלונות היו שאין הקשבה לגננת ובתלמוד תורה החלו לצוף תלונות של אי הקשבה לרה, לא מסוגל לשבת על הכסא קולני מאוד ולעומת זאת תמיד ציינו את טוב ליבו וחריפותו בלימוד.
השנה בני נשאר לצהרונית והרב התלונן על כך שבעת האכילה נראה כי לילד אים כלל נימוסים, למשל הוא יבקש מהרב למלא לו צלחת ענקית, יבקש את הפיתה הכי גדולה, ילקק את הצלחת וכן הלאה.
כמו כן הרב התלונן שכאשר הילד מעוניין במשהו הוא לא יפסיק ל"חפור" עד ששהרב יענה/יתייחס לבקשתו.
(אולי מקרין על דחיית סיפוקים)
בבית עניין האכילה כלל לא בא לידי ביטוי, אך צורת ההתנהגות הוולגרית אכן קיימת ואנו מאוד משתדלים למגר אותה כנ"ל לגבי סגנון הליכה, דיבור קולני.
אין לנו מושג ממה להתחיל.. איך ללמד את הילדים נימוסים והליכות מבלי לפגוע בהם.
נ.ב. בתי בת ה 11 אוכלת אף היא בידיים למרות שאנו מעירים לה אין היא חדלה מכך.
תודה מראש
לשים לב לסיבות הרגשיות ולתת להן מענה לעשות את השינוי בהדרגה מתוך כבוד אך בעיקביות ובסמכותיות
שלום לך מעיין ,
השאלה שאת מציגה היא שאלה שחשוב מאוד לענות עליה, מאחר וילד שיוצא אל העולם הגדול ופוגש בו דמויות סמכות שאינן מרוצות ממנו חווה חוויות של דחיה ובעיקבותיהן פגיעה בערכו העצמי . ילדים מטיבעם רוצים למצוא חן בעיני המבוגרים להיות "ילדים טובים" . לכן , למעשה את עושה לו טובה גדולה כשאת מלמדת אותו כיצד להתנהג ועוזרת לו להתאים את עצמו לחברה בה הוא חי . הדבר הראשון שיש לשים לב אליו כהורה הוא ללמד את הילד ממקום אוהב וסמכותי וללא פחד . הדבר השני להשתמש במילים שאין בהן ביקורת ופסילה של אישיותו. הדבר השלישי לשים לב להתנהגות שלכם עצמכם - האם אתם מהווים דוגמא אישית נכונה לילד? .הדבר הרביעי הוא לשאול את עצמכם מה יוצא לו מכך שהוא מתנהג בצורה כזו , מה הוא בדיוק מחפש ? האם הוא זקוק לתשומת לב ? או אולי הוא מפונק ורוצה שכל העולם ישתחווה לו ? (או סיבה רגשית אחרת ) ואז לתת מענה לצורך הרגשי שלו. אחרי שתענו לעצמכם על שאלות אלו תוכלו להיכנס לעריכת השוינוי למול הילד . דבר ראשון יש לדבר עם הילד על הבעיה. אפשר להשתמש בסיפורים על ילדים אחרים שהתנהגו בצורה קלוקלת וגרמו נזק לעצמם בכך שהפסידו את אהבת המורה וכדו' יש הרבה ספורים בספריות שבהם את יכולה להיעזר, עלייך לזכור שהמטרה שלך היא לגייס אותו לשיתוף פעולה לעריכת שינוי בהתנהגותו .לאחר מכן יש לדרוש מהילד דרישות עיקביות וברורות להתנהגות שונה , ולשים לב שיבוצעו . לשם כך מומלץ להתחיל מהקל ולעבור לכבד. אפשר לתת פרסים קטנים עבור הביצוע שלהם עד שיכנסו לתלם של התנהגות נכונה ובהדרגה לעבור לדרישה הבאה . יש גם שאלה בקשר לאקטיביות היתרה שלו שצריכה להיבדק ע"י מומחה . במידה וזה לא מספיק עלייך לפנות למומחה לשם בדיקת כל המערכת המשפחתית. בהצלחה , ליאורה צובל.