facebook youtube google

תגית מערכת יחסים

אז מה הסיפור שלכם?
fotolia

אז מה הסיפור שלכם?

כשישבתי לפני מספר שבועות מול רבקי וחנן שהגיעו לטיפול בפעם הראשונה ושאלתי מה מביא אותם הם לא חיכו רגע וישר חנן התחיל: הוא אפילו הביא איתו רשימה שרבקי כינתה: "רשימת מכולת". 

הוא דיבר במשך 5 דקות שלמות בלי הפסקה על לפחות 12 דברים, באיזשהו שלב הפסקתי לספור. זה לא קורה אצל כל זוג, אבל בהחלט יש לא מעט כאלה. כששיקפתי את הדברים שמפריעים לו, אמרתי 2-3 משפטים ולמרבה הפתעתה של רבקי חנן אמר: "בדיוק".

איך זה אפשרי?

המשותף לחנן ולשאר הזוגות שבאים בתלונות הוא שהם נתפסים כמתלוננים, והאוזניים של השני אטומות מלשמוע.

העניין הוא שהם לא באמת מתלוננים, הם בעצם מספרים סיפורים, וכאלה יש בלי סוף. אם לוקחים את מה שעומד מאחורי הסיפורים אפשר לראות שעומדת שם תלונה אחת עיקרית או לפעמים קצת יותר.

קרה לכם בסוף מסיבה עם בלונים שהתחלת לרדוף אחרי הבלונים אחד אחד על מנת לנסות לפוצץ אותם
כדי להחזיר למקום קצת סדר? עכשיו תארו לכם שלכל הבלונים היה מחובר חוט אחד שכשאתם מושכים אותו נמשכים איתו כל הבלונים... כמה זה מקל את העבודה.

החוט המקשר הזה הוא בעצם התלונה, וכשמושכים ונוגעים בו, כל הבלונים - הסיפורים הקשורים אליו, מגיעים ביתר קלות והעבודה של הפיצוץ וארגון המקום נעשית קצרה בהרבה. כך, די במהירות יחסית החדר נעשה מואר ומסודר.

אז מה הסיפור שלך? ומה בעצם התלונה?

איך מגלים מהי התלונה שעומדת מאחורי הסיפור  ואילו עוד סיפורים אפשר לחבר לאותו חוט? ואיך יודעים מה לעשות כדי לפתור? במקום להיתפס כמתלוננים על זה ועל זה ועל עוד 100 דברים.

אתם יכולים לדעת מה באמת מפריע לכם, ועל מה להתמקד כשרוצים כבר לשפר או "להתלונן".

קחו לכם דף וחלקו אותו לשני טורים. בטור הימני - ערכו רשימה של כל הדברים שמפריעים לכם בהתנהלותו של בן הזוג. כל מה שהוא עושה או לא עושה ומטריף את  דעתכם.

כעת עברו על כל הרשימה, אחד אחד, ושאלו על כל דבר בנפרד את השאלה: מה ההתנהגות הזו מסמלת בעיני?

את התשובה כתבו בטור השמאלי. כשתעברו על הרשימה השלמה, תוכלו לראות שמהמון סיפורים, הוצאתם תלונה או שתיים. גברת שחוזרת על עצמה פעמים רבות בשינוי אדרת. את ה"גברת" תצטרכו להעלות לדיון, על התלונות האלו תצטרכו לדבר ולעבוד. כבר יש בידיכם חצי מהעבודה.  

אבל מה עושים עם זה? איך מדברים על הדברים בצורה שהשני יקשיב, יבין ויעשה מאמץ לשנות?

בלחיצה כאן – תקבלו את נוסחה  קלה בת 3 משפטים שתעזור לכם לדבר על הדברים שמציקים לכם, באופן שגם יתקבל אצל האחר: Mlavi.ravpage.co.il/matana?ref=ynr.