אקדים כי שאלה כבדה זו, דינה להיות נידונית בבתי הדין בלבד. רבנים בישראל אינם פוסקים ממזרות או מטהרים ממזרות מעל גבי האינטרנט.
מ"מ כדי לסבר את אזנך אומר לך את הסוגיא בקיצור, בלי מראה מקומות:
במשנה מבואר שהמגרש את אשתו וחזר והיה איתה צריך לתת גט שוב פעם. הסיבה, כיון שאשה מתקדשת גם בביאה, וביאה בלי קידושין היא פריצות וזנות, אזי: חזקה אין אדם עושה בעילתו בעילת זנות - ולכן גמר ובעל לשם קידושין".
הרמב"ם הקשה, דאם כן כל פנוי הבא על הפנויה יהיה ביאת קידושין, והשיב, שלא אמרו כן אלא בביאת מי שהיו נשואים, שליבם גס זה בזה. הריב"ש נשאל לפי זה על מומר שנשא מומרת בערכאות, כלומר שהם הולכים להיות נשואים, והשיב שגם בזה לא אמרינן את החזקה הנ"ל. ומכאן פרצה במלוא עוזה השאלה האם נישואין אזרחיים מצריכים גט.
נקודת השאלה היא החקירה מה פירוש ה"חזקה" שאמרו חז"ל שאין עושה בעילתו בעילת זנות ולכן בוודאי בעל לשם קידושין: האם חז"ל מתערבים בגוון המעשה, וכדי שיהיו פחות עבירות בעולם, הם קובעים שהבעילה ההיא תהיה בעילת קידושין, או: חז"ל אמרו לנו את אומדן הדעת האמיתי של אותו אדם, שאינו רוצה לעשות עבירות בחינם, ולכן בוודאי באותה שעה נתכווין לקידושין (אע"פ שאח"כ יכחיש). הנפקא מיניה היא עצומה: אדם שהיה עם גרושתו הנ"ל כשהיא נדה, האם עדיין יש את החזקה הנ"ל. כיון שרואים בלא"ה שהוא עובר עבירה. ומכאן המחלוקת גם לגבי נישןאיןם אזרחיים, באדם מחלל שבת ויוהכ"פ ואוכל טריפה, אם עדיין קיימת החזקה הנ"ל.
רוב הפוסקים סוברים שהנישואין אזרחיים אינם מצריכים גט. ובבתי הדיו בארץ ישראל נותנים גט במקרה כזה רק "לחומרא בעלמא", כלומר: אם הגט הזה יאסור אותה לכהן שהיא מתרועעת איתו - ותינשא לו בכל מקרה, אז אין נותנים גט כלל.
בנידון שלך, אילו הבעל מכוין לשם קידושין, הרי יהיו כאן מיד עבירות נוספות: היא נאסרת עליו ועל הבועל מיד, מדין אסורה לבועל ולבועל, כמו"כ הולד יהיה ממזר ב"מ!. לכן לסברא שהחזקה של חז"ל היא שאדם עושה בבעילתו קידושין כדי שלא יהיו עבירות מיותרות, קיימת כאן ביתר שאת וביתר עוז!. מאידך גם לסברא שאנו אומדים את דעתו, כיון שאני מניח שלא מדובר באיש דתי, הרי לרוב הדעות בנישואין אזרחיים שאין צריכים גט, גם כאן אין קידושין כי אי אפשר לאמוד אותו שהוא מתכוין להיתר ולא לאיסור. משני הצדדים יעלה איפוא שהולד אינו ממזר.
דברים אלו הם רק משא ומתן של הלכה. כבר הקדמתי שמממזרות היא בעיה כבדה מדאי בשביל להשיב עליה באיטרנט. יש לפנות לבית הדין לפתיחת תיק "קביעת מצב היוחסין" של הילד.
ה' ירחם על עמו בדורנו, אשר שאלת כאלו מתגלגלות ברבים ובקלות כזו.
אליהו בר שלום