אנא מהגב' היקרה, לא לחפש סיבות למה ראשו של בעלך מונח בנשים אחרות.
לא צריכה להיות לזה סיבה אמיתית, למשל מפני שהאשה לא טובה, לא ניראית טוב, אינה מדברת איתו ניבול פה, אינה מספקת אותו, וכו'. ממש הבלך הבלים.
הסיבה היא: יצר הרע. יצר הרע קיים כי הוא מלאך, שתפקידו להחטיא את האדם, ואח"כ להעניש אותו ולעשות לו רע. תפקידנו שלנו בעולם הוא להתמודד. לכך נברא יצר הרע - וממולו קבלנו אנחנו כוחות מלחמה.
כוחות המלחמה הללו אינם נמצאים בשיעורי פסיכולוגיה, לא בבילוי נעים יחד, ולא ב"שיחה פתוחה". (אסור לדבר בזמן הנידות על דברים שיובילו לעניינים אסורים). הכוחות הללו נמצאים ב"תורה". וכמו שאמרה הגמרא: "בראתי יצר הרע - בראתי לו תורה תבלין".
רבנו המסילת ישרים (בתחילת הספר) הוסיף על זה משפט חד: "ופשוט שאם הבורא יתברך מעיד שלא יש תרופה ליצר כי אם מצוד התורה, אזי אין לו שום תרופה אם לא לימוד התורה". כל שאר הדברים הם קוסמטיקה בעלמא, שתועיל רק להחביא ממך את את מעשיו, אבל לא לתקן אותו באמת.
כעת צריכים לחשוב איך מחזירים אותו אל התורה.
אני מציע שתבדקי - גם אם בלי ידיעתו - את התפילין ואת המזוזות בבית. תבדקי גם את הכתובה. אם דרוש תיקון באחד מהנ"ל תתקני, למרות שהוא כרגע "לא בקטע הזה".
אני מציע גם שתקראי בחדר השינה שלו תהילים בקול רם. בלב נשבר. כשהוא לא נמצא. הקדושה נדבקת בקירות ובמיטה ותשפיע עליו (!!!!).
אני מציע גם שתתרמי לאגודות הצדקה סכומי כספים, כדי שיעתירו בתחינה כל יום לאבינו שבשבמים שיפתח את ליבו לחזור חזרה. גם את כמובן תתפללי על זה.
אני מציע גם שתשתדלי מאוד לראות מה הוא אוכל, ושהכל יהיה בהכשר הכי מהודר. חז"ל אמרו: אין אדם עובר עבירה אא"כ נכנסה בו רוח שטות. ורוח שטות באה בטמטום לבו של אדם. וטמטום לבו בא ממאכלות אסורות.
את מבקשת עזרה אמנם רק בשלב מאוד מאוחר. לא כאשר הוא החל לזלזל בתפילין, אלא כאשר הוא כבר מזלזל בגילוי עריות וזה פוגע בך כמובן. ה' היה מצפה שכבר כשהוא מזלזל בו תתחילי לדאוג על מצבו. אולם עכ"פ, טוב עשית שפנית לפחות עכשיו. נסי נא בכל כוחך להחזירו אל שיעורי התורה, חישבי על דרך מפתה איך לגרום לו זאת. זה יהיה אולי נראה קשה, אבל אין דרך מהירה מזה בכל העולם.
ברכות הצלחה
אליהו בר שלום
דיין ומו"צ שכ' רמת שלמה בעיה"ק ירושת"ו
ברכות הצלחה
אליהו בר שלום