פורום נישואין ומשפחה - בגידה | מרכז י.נ.ר ללימודי נישואין ומשפחה
מרכז י.נ.ר

כניסה למשתמשים 11/05/2025 י"ג אייר תשפ"ה

פורום נישואין ומשפחה - בגידה

24/02/2016 09:04 שאלה: בגידהמתלבטת

שלום, אחותי הקטנה ( 10)- מצאה בפלאפון של אבא שלנו הודעות קוליות בה אישה אחרת מצהירה על אהבתה והוא מגיב לה. מה אני אמורה לעשות עם מידע כזה בהנחה שרק אני ואחותי הקטנה יודעות על זה? מדובר כבר בפעם שניה שזה קורה( בעבר היה מקרה אחר שהיה לו קשר שנמשך תקופה ארוכה וכשזה נודע לאמא הוא המשיך בו עד שאמא פתחה תיק ברבנות לגרושין והוא נלחץ). מצד אחד, אני מפחדת שאמא תפגע שוב. היא אחרי תאונה קשה ואני מפחדת שהיא תשבר מזה אבל מצד שני, אני לא יכולה לתת לו להמשיך לשקר לכולם ולהראות לאחותי הקטנה שיש מצב כזה נוראי ואני שותקת ולא עושה כלום. - ((הבית חרדי - היא בבית ספר חרדי ואח שלי בישיבה גבוהה. אבא חוזר בתשובה ואני בת 30 נשואה)).

לשאלה זו ענו 1 מומחים

21/07/2016 15:05

jחיטוט בטלפון נייד- עבירה פלילית

סידי בר

סליחה על האיחור בתשובה.

ראשית יאמר כי חיטוט בטלפון ניד של אדם אחר ללא רשות, זו עבירה פלילית של הסגת גבול ופגיעה בפרטיות.

הודעות קוליות אפשר לקבל. אין הודעות קוליות שמשיבות להודעה קולית שמקבלים, אלא אם הקליט האבא את הודעותיו ושיחותיו עם האלמונית, אשר לבטח לא היה רוצה שתשארנה ראיות ל"בגידתו". 

כדי להשתמש במידע שנשלף מטלפון פרטי, יש צורך צו מבית משפט לפני החיטוט בטלפון. כיבוד אב ואם, מחייב אמון מלא בהורים ולא מחפשים בטלפון של ההורים. 

עתה שנודע לך, משיחה קולית אחת, קשר עם אשה אחרת, אין בה די כדי להוכיח בגידה. 

 

הדיינים מאפשרים הצגת שיחות בטלפון שהוקלטו, ונשמעו ע"י הצד הנפגע, רק כאשר יש ממש באותה הקלטה, וכאשר מדובר בגבר, לא כל כך ממהרים לתת לזה הכשר, אבל כאשר מדובר באשה, הם רואם בשיחות אלה לא מעשה בגידה אלא מעשה כיעור. או מחשבות זימה, שלא מחייבים בגט, ולא ממהרים לפסוק גירושין.

לכן, בשלב זה, כדאי להמתין אולי מדובר בדבר חולף. פערי הגילים בינך לבין אחותך, 20 שנים, מעידים כי הקשר בין ההורים הנו הדוק מאוד, ואל לתת לשיחה זו להעיק על המשפחה.

מציע כי לא תחטטו בטלפון של איש, זה משחק מסוכן לחטט.

בברכה.

סידי בר

 

מרכז ינר

סניף ירושלים: בית הדפוס 30
טלפון: 02-6321600
סניף מרכז: ברוך הירש 14
טלפון: 03-7160130