facebook youtube google

תגית בריאות

עם מה צריך להתמודד הילד הסוכרתי כדי לשמור על איזון נכון בדם וכיצד נסייע לו להתמודד?
fotolia

עם מה צריך להתמודד הילד הסוכרתי כדי לשמור על איזון נכון בדם וכיצד נסייע לו להתמודד?

כדי לשמור על איזון נכון של סוכר בדם (כאמור זה עניין של חיים ומוות), ילד סוכרתי צריך להזריק לעצמו אינסולין 12 פעמים ביום. הוא צריך לבדוק את עצמו אחרי הארוחות, לפני ואחרי פעילות גופנית, בכל פעם שהוא לא מרגיש טוב, ולדעת מה לעשות בכל אחד מהמצבים, לחשב כמה אינסולין הוא צריך להזריק לעצמו, לאכול משהו (פחמימה או משהו שנספג מהר בדם כמו שוקולד בהתאם לאופי הבעיה).

כדי להצליח לעשות את כל המהלכים האלו במקום הלבלב שהיה אמור לייצר אינסולין הילד הסוכרתי צריך לקבל הדרכה, לציית להדרכה (לא תמיד אימא או אבא נמצאים לידו כדי להחליט עבורו מה עליו לעשות עכשיו), לספוג את התעניינות הילדים במסגרות שמסביבו במקרה הטוב ואת הלעג שלהם במקרה הפחות טוב, ולעשות את כל שביכולתו כדי להשתלב במסגרת החינוכית בה הוא נמצא. נשמע מורכב? זה באמת ככה... עכשיו תוסיפו לכך מרדנות של 'די נמאס לי מכל זה' שאופיינית לילדים ולמתבגרים, תוסיפו חוסר תשומת לב (שמאפיין ילדי קשב וריכוז), והרי לכם סיפור הדורש כוחות נפש מצד הילד ומצד כל מי שסביבו על מנת לשמור עליו, על בריאותו ועל חייו.

העברת מסרים בצורה מרגיעה

המון בעיות אצל ילדים ונוער היו יכולות להיפתר אם היו מעבירים להם את דרכי ההתמודדות בדרכים שמאפשרות לילדים לקבל את ההוראות בקלות ובשמחה. אחת מהדרכים היא תגמול הילדים בזמן של איכות עם ההורים שלהם. חשוב להבין שילד מקבל מההורה שלו הרבה יותר אם ההורה יוצר אתו קשר על בסיס של בילוי משותף ושיחה מתוך קשר אישי. כאשר נרצה שילד יקבל מאתנו את ההדרכה כיצד להתמודד עם סוכרת נקדיש לו זמן שכולל הסברה מצד אחד, ויחס אישי ותשומת לב שאינה קשורה דווקא למחלת הסוכרת מצד שני. זה מרכך התנגדויות ומרדנות, וזה חשוב להתפתחות הרגשית וצמיחתו הנפשית הבריאה של הילד שלנו.

תשחקו אתו!

ילדים קולטים הרבה יותר כאשר הם משחקים. שמתם לב לזה? ילד לומד מהמשחקים שהוא משחק בהם הרבה יותר מאשר בכל דרך אחרת. היום קיימים משחקים מיוחדים שמלמדים כיצד להתמודד עם מחלת הסוכרת ומכוונים את ההורים ואת הילדים לפתרונות בכל מצב שאליו עלול להיקלע הילד הסוכרתי.

כתבות נוספות בנושא:

גיליתם שהילד שלכם סוכרתי? סוף העולם עוד לא הגיע

כוחות חיצוניים ופנימיים להתמודדות נכונה עם סוכרת נעורים

משפחה בהתמודדות רגשית עם מחלת הסוכרת באחד מילדיה

הפחד מהזיקנה - נטישה
fotolia

הפחד מהזיקנה - נטישה

אדון כהן בן ה- 86 הגיע לבית החולים עם דלקת ריאות הוא כבר שישה חודשים שוכב במיטת חוליו, הריאות שלו בנסיגה והרופאים מתקשים למצא פתרון לנוזלים המצטברים בריאותיו. הוא סובל. אבל הוא סובל יותר מהבדידות. 

לאדון כהן היה הכל בחייו הוא אדם אמיד היתה לו משפחה נהדרת אישה ובן יחיד שהיה משוש חייו. כל חייו של כהן היו מוקדשים למען אישתו ובנו. עד לאותו יום שבו נאמר לו כי אשתו ובנו שיצאו לקניות לא ישובו לעולם. נהג משאית שנרדם על ההגה, ושם קץ לחייו ולחיי משפחתו היקרה לו מכל של מר כהן. 
 
הוא לא התאושש מאז ולא הצליח להקיים משפחה, הוא נשאר לבדו, הצער כרסם בו מידי יום. במקביל הוא מצא את עצמו משקיע כל כולו בעבודה ללא גבולות זמן, כהן הפך לאדם עשיר ובעל אמצעים. הוא תרם בעיקר את כספו להחזקת תלמידי חכמים.
 
 והנה עכשיו הוא שוכב בבית חולים לבד, אישתו ובנו מלווים אותו בזכרונותיו, והוא חושש מה יהא עליו. 
 
פחדיו של מר כהן באופן מסויים מובנים, אך אלו הם פחדים הקיימים גם בליבם של אנשים בעלי משפחות, הפחד מהזיקנה ממה יהא עלי? ואיך זה ייגמר? נמצא אצל כל אדם מבוגר. 
 
הסיטואציה הטראגית של מר כהן מביאה לידי ביטוי פחדים בשל מצב שנוצר לו בחייו, ואילו אנשים רבים בעלי ילדים ומשפחה גם נתונים תחת אותם פחדים. כל גיל מלווה בפחדים שלו, פחדים מסוג נטיישה בדידות קיימים אצל מבוגרים בצורה מוגברת, לכן כדאי להקל עליהם לתת להם את התחושה שאתם איתם ובשבילם .