17/10/2012 23:43
תופעה ידועה, את מגיבה נכון
חדוה היינמן
יעל יקרה.
אכן לתנועות של בתך יש מאפיינים כפייתים וסביר להניח שגם היא לא רוצה בהם וכמו שאת כותבת היא גם מתביישת בכך.
זה מזכיר מה שמכונה "תיקים" פעולה עצבנית בלתי נשלטת. זוהי תופעה די מוכרת ונפוצה בקרב ילדים (יש גם מבוגרים). בד"כ היא חולפת עם הזמן.
צריך לבדוק האם היא עברה אירוע חריג או טראומה כלשהיא לאחרונה? לפני ההתפרצות? יתכן שזה ביטוי לחרדה או מצוקה כלשהיא (לא בהכרח מודעים), אפשר להיגמל מזה.
תחילה ברצוני לעודד אותך, אמא, את נוהגת נכון. להתעלם ולא לנפח את הבעיה. תגובה "היסטרית" או דאגת יתר ואפ' התעסקות יתר בנושא עלולה להחריף את הבעיה. אסור לתת לילדה הרגשה שאת מבוהלת מהתופעה, היא זקוקה בימים אלה להרגעה והפחתת חרדה. צריך לראות עוד הבטים בתפקודה, מה קורה בביה"ס וכד'. רצוי להתייחס לבריאותה הכללית. אפשר וגם רצוי להתייעץ עם רופא משפחה, בד"כ הם מודעים לתופעות כאלה.
את יכולה לפנות אלי בטל' 0525602405 אשמח לעזור לך בכל שאלה או עצה. בכבוד חדוה היינמן יועצת חינוכית מנחת הורים ומגשרת.
18/10/2012 03:28
טיפול קוגניטיבי התנהגותי
נאוה סבג
ליעל שלום וברכה,
אם אכן ההתנהגות שציינת היא התנהגות כפייתית, אנחנו יודעים שהתנהגות כפייתית בד"כ יושבת על חרדה.
אני הייתי ממליצה לשלוח את הילדה לטיפול קוגניטיבי התנהגותי - CBT, שמתאים לילדים. טיפול מסוג זה בהחלט יכול לעזור לילדה.
כמובן שיהיה צורך בשיתוף פעולה של ההורים בבירור הסיבות ובמתן תמיכה לאורך הטיפול.
חשוב לא להזניח את המצב של הילדה. כדאי מאוד לטפל בבעיה כמה שיותר מוקדם. א. משום שיהיה קל יותר לעמוד על שורש הבעיה. וב. כדי שההפרעה לא תתבסס ותשתרש, כי אז יהיה קשה יותר לטפל.
ברכה והצלחה
נאוה סבג
ייעוץ נישואין ומשפחה וייעוץ רגשי
מאפשרת ב'שיטת העבודה'