105 תוצאות
-
האם מומלץ לכל זוג ללכת לייעוץ נישואין?
באיזה שלב כדאי לפנות לייעוץ,
והאם ללכת למטפל שפרסם באלפון השכונתי?
-
להיות קשוב לזולת, להרגיש את רצונו, לחוש את מאוייו, לתת את מה שהוא זקוק לו באמת, לעזור בדרך בה הוא מעוניין בעזרה ומסוגל להכילה, אלה וכל הדומים להם הם הדרך לנתינה מתוך מערכת של יחס ושל קשר, של הקשבה.
-
אם נהיה מדי עצמאים, לא נצליח להתחבר. אם נבטל את עצמנו לגמרי, לא נצליח להיות מי שאנחנו. כיצד מייצרים שיווי משקל בו יש מקום לכל אחד ולא על חשבון הקשר הזוגי?
-
יוני, בחור בן 20 הגיע לאימון במטרה לשפר את מערכות היחסים שלו עם הוריו, משפחתו וסביבתו. האם תהליך של אימון אישי יכול לסייע לו בכך?
-
איך נחלצים ממשבר זוגי? כיצד יוצאים משעבוד לגאולה במערכת הזוגית? התבוננות בגאולת מצרים מעניקה לנו תובנות ביחס לגאולה בשלום הבית. בפרשת וארא נאמר: "ולא שמעו אל משה מקצר רוח ומעבודה קשה" (שמות ו' ט'). הספורנו מפרש: "ולא נתנו לב להתבונן..." כלומר אבותינו במצרים היו כל כך לחוצים מהעבודה הקשה המוטלת עליהם שלא היתה להם פניות נפשית להתבונן במצבם ולבחון כיצד יוצאים ומשפרים את מצבם הקשה והעגום. גם הרש"ר הירש מפרש בכיוון דומה ומבאר: "חוסר סבלנות", כלומר אי ההקשבה של אבותינו במצרים נבעה מחוסר סבלנות. גם בענייני שלום בית אנו נתקלים במצבים רבים בהם שני בני הזוג משועבדים למטלות ומשימות אין סופיות, חיים בתוך מיצרים של שעבודים ומחויבויות, כגון: משכנתאות, חינוך ילדים, קשיי פרנסה ועוד, וכך מרגישים כמו במצרים. העול יוצר מתח בין בני הזוג, לחץ ולעיתים גם מצבים של "שני עברים ניצים". השאלה המתבקשת היא: "למה תכה רעך"? שהרי אפשר לחיות בנינוחות ובשלום ולצאת מהשעבוד לגאולה.
-
365 ימים,12 חודשים, שנה כבר מסתיימת וגלגל חוזר של מחזור הימים שוב מתחיל. זה הזמן להביט אחורה, לשנה החולפת ולשאול:
-
לכולנו יש מחשבות, שאיפות וחלומות בחיי הנישואין. חלום על מיזוג מושלם של שניים. על מתיקות סימביוטית לעולם. מה קורה במציאות? האם זה אפשרי? האם בכלל זו פסגת השלמות של חיי הנישואין?
-
מזה למעלה מארבעה עשורים חוקרים בדקו, איתרו ותארו את המרכיבים המאפיינים נישואין מוצלחים, ולהבדילם מנישואי מצוקה. במאמר זה נתאר נישואין מוצלחים וברמת איכות גבוהה ככאלה המספקים לשני בני הזוג תשתית פסיכולוגית ופיזית המספקת תחושה עמוקה של בטחון רגשי, לכידות וסיפוק הצורך לשייכות. נראה שכאשר אלה קיימים בקשר הנישואים, בני הזוג יהיו בדרך כלל מחוסנים מפני תחושת הבדידות הרגשית והכאב העמוק המתלווה לה. נדגים גם שבניגוד לכך, נישואי מצוקה מתמשכת מהווים גורם פוטנציאלי להתפתחותה של בדידות בנישואים. מאמר זה יעסוק רובו ככולו בבדידות - רגשית (Emotional Loneliness) שבית הגידול להתפתחותה הינם נישואי מצוקה קשה מתמשכת.
-
הקשר בין החינוך המגדרי להתנהגות המגדרית פסיכולוגים רבים מתייחסים לחסכים הקיימים בשפה הרגשית וביכולתם של בנים לזהות את רגשותיהם כדי להתמודד בצורה יעילה עם מצבי דחק, כעס וכאב, ומציגים גישה ביקורתית כלפי החברה המעודדת בנים, במקרים רבים, להסתיר מגיל צעיר את רגשותיהם. זאת בניגוד ליחס כלפי נערות, שהבעת רגשותיהן באופן אותנטי ומלא רגש מתקבלת כמובנת וטבעית. המציאות עלולה לגרום לתחושת בדידות, חוסר אמון ולהוביל לאלימות ואגרסיביות כדרך ביטוי. האם אכן לבנות יש יכולת למודעות ותקשורת גבוהה יותר מאשר בנים?
-
מאמר מתוך כלים שלובים - גליון 57
-
מאמר מתוך כלים שלובים - גליון 57
-
מאמר מתוך כלים שלובים - גליון 57
-
-
-
-
-
-
-
-