facebook youtube google

מדור אקטואליה במשפחה

היכונו לביאת החופש

מאת אוריאל בלמס 25/06/2019
תקציר:
הורים יקרים. חודשי החופש הגדול כבר בפתח ואיתם מגיעים אתגרים רבים הדורשים מכם לעצור ולהתבונן, כיצד ניתן להפיק מהם את מירב התועלת, ולהפוך את ימי החופש לימים מכוננים. מלאי הנאה והנעה של הורות מגדלת ומצמיחה. לשם כך ריכזתי עבורכם מספר כללים חשובים ונחוצים המסייעים לעשות סדר ובהירות בראש ועוזרים ביעילות מירבית בהכנות וההתארגנות לקראת חופשת הקיץ שתבוא על כולנו לברכה. קריאה מהנה ומועילה
היכונו לביאת החופש
depositphotos
כב סיון | 25.06.2019

היכונו לביאת החופש

 

הורים יקרים.

 

חודשי החופש הגדול כבר בפתח ואיתם מגיעים אתגרים רבים הדורשים מכם לעצור ולהתבונן, כיצד ניתן להפיק מהם את מירב התועלת, ולהפוך את ימי החופש לימים מכוננים. מלאי הנאה והנעה של הורות מגדלת ומצמיחה.

 

לשם כך ריכזתי עבורכם  מספר כללים חשובים ונחוצים המסייעים לעשות סדר ובהירות בראש ועוזרים  ביעילות מירבית בהכנות וההתארגנות לקראת חופשת הקיץ שתבוא על כולנו לברכה.

 

 

 

כלל ראשון - מבט חיובי

 

צמד המילים "החופש הגדול" גורם להורים רבים להכנס לללחץ ולשבור את הראש איך להתמודד או לשרוד עם הילדים בימי החופש.

לחץ וחופש הם לא שילוב מומלץ, אפשרו לעצמכם לחשוב בנחת איך אתם משנים גישה ועוברים ממצב הישרדותי למצב של תכנון ופעולה.

בעזרת תכנון נכון וגישה חיובית תוכלו להפוך בקלות את החופשה לכזו מרתקת ומהנה במיוחד.

 

 

כלל שני - תיאום ציפיות

 

בכדי להגשים יעדים יש צורך בתכנון נכון ומחושב.

הזמינו את ילדכם להתכונן ולתאם ציפיול איתכם יחד לימי החופשה. להעלות רעיונות ויוזמות ולפתח חשיבה משותפת ומכבדת. לערוך מיפוי צרכים וסדרי עדיפויות, לדבר על תקציב וערכים משפחתיים.

ייצרו לכם יומן משפחתי עם לוח זמנים מפורט הנגזר מהיעדים והמטרות שהצבתם וחלקו אותו בין בני הבית.

הדרך הזו תעזור להשיג התגייסות מצד הילדים ותשדר חוויה כללית של הובלה בטוחה של סדר וארגון.

 

כלל שלישי - שמירת שגרה

 

הקפידו על שמירת השגרה והיציבות המשפחתית בימי החופשה. 

השתדלו לשמור על סדר היום המשפחתיים.

זמני ארוחות, הרגלים ומטלות שגרתיות.

 

בני אדם זקוקים למרחב מוכר ובטוח, קל וחומר כאשר מדובר בילדים. השתמשו במושג "שיגרת חופש".

ימי החופש מחייבים מסגרת ומעטפת ברורה ויציבה.

ולמרות שמדובר בימי חופשה וכולנו רוצים להנות ולעשות כיף, חובה עלינו ההורים לקבוע כללים ברורים ולהקפיד על שמירת גבולות. הילדים זקוקים להם ולנו.

 

כלל רביעי - זמן מנוחה

 

מאד חשוב להקפיד על שעות שינה. נכון שהיום מחשיך מאוחר ונכון שהילדים לא צריכים לקום מוקדם מדי, אך לא מומלץ לשבש להם יותר מדי את הרגלי השינה והקימה בבוקר. ילדים זקוקים לשעות שינה מספקים כדי להשלים את הגדילה והפרשת ההורמונים הנחוצים.

ילדים שיחסרו להם שעות שינה יהיו עצבניים, חסרי שקט ועלולים לסבול מהתפרצויות זעם. אפשר להגמיש טיפה את שעת השינה, תלוי בגיל כמובן, אבל כן להקפיד שילכו לישון בשעה סבירה שהוגדרה איתם מראש.

 

טיפ נוסף: ימי החופש הם זמן מצויין לניסוי ותעיה. נסו טכניקות טובות של השכבה והשכמה ובחנו את התגובות ומידת ההשפעה שלהם על הילדים

 

כלל חמישי – בטיחות

 

מדיה -

המחשב והמדיה לסוגיהם גוזלים חלק ניכר מחיינו ומחיי הילדים ומספקים לנו שעות של תעסוקה. (נודה שזה מסייע לנו ההורים מפעם לפעם) חשוב להגביל את השימוש במדיה ולבצע הסברה מסיבות רבות:

 

בריאות, מוגנות, פיתוח תלות, ערך זמן, פיתוח תלות, איבוד אינטראקציה ותקשורת עם הסביבה ושיבוש סדרי עדיפויות.

 

זה הזמן לשוחח עם הילדים על הנושא, לפקח ולהגביל את השימוש במדיה כדי לאפשר פעילויות אחרות ולמנוע מהם שימוש יתר.

 

מוגנות-

חדדו לילדים כללי מוגנות וזהירות מאנשים זרים ולא מוכרים, אם לא דיברתם איתם עדיין מהי מוגנות אישית, ימי החופש הם הזמן הנחוץ והראוי לכך.

 

בטיחות-

חזרו עם הילדים על כללי בטיחות בדרכים ורכיבה בטוחה אחראית וזהירה.

 

כללי יציאה לים ובריכה לטיולים ומסלולים ושהייה בשמש ובמרחבים ציבוריים והמוניים.

 

 

כלל שישי - זמן אישי

 

זמן פנאי מאפשר לנו לערוך היכרות מחודשת עם ילדינו והתבוננות בדינאמיקה המשפחתית.

 

חשוב מאוד לקבוע זמן איכות משפחתי לפחות פעם בשבוע, וזמן איכות אישי עם כל ילד לפחות פעם בשבוע.

לא לשכוח שגם לנו ההורים מגיע זמן אישי וזוגי.

 

זמן אישי דורש רצון ופניות הגדרת זמן - שעה ויום ומקום נעים ונוח.

 

החופש מזמין לפגוש את עצמנו והילדים באופנים שונים ברוגע ובלי לחץ. ומאפשר להתפנק יחד, להטעין ולהיטען.

 

 

כלל שביעי - נוכחות הורית

 

ילדינו הקטנים והגדולים ואלו המתבגרים. זקוקים למרחבי גדילה אישיים ולחופש פעולה ועצמאות, חשוב לעורר ולחזק בהם את ערך הקשר המשפחתי.

הנוכחות ההורית נחוצה עבורינו ועבורם, לדעת היכן הם ועם מי הם משחקים ומבלים, והאם הם בסדר ואינם מסתכנים חלילה. עצם הידיעה וההבנה שיש מבוגר אחראי שעוקב ומשגיח חשובה ומשמעותית עבורם.

 

כלל שמיני - מחנכים בריאות

 

בחופש קיימת הנטייה לצרוך מזון יותר מעובד במסעדות ומזון מהיר, חטיפים וממתקים. מזון המכיל כמות גבוהה של סוכרים ופחמימות ריקות אינו בריא. דווקא בחופש יש הזדמנות להרגיל את הילדים לאוכל בריא ולחשוף אותם לירקות ופירות ולאוכל מזין ומגוון,

ולעשות איתם פעילויות חוויות בריאות וטעימות.

 

התזונה חשובה לא רק בהיבט של קבלת כל הוויטמינים ואבות המזון הנחוצים לגדילה תקינה ובריאות פיזית, היא חשובה גם לבריאות הנפשית. ככל שהם יאכלו אוכל מזין ובריא יותר הם יהיו רגועים, שמחים ומאוזנים יותר.  

 

פעילות גופנית-

 

מעלותיה של פעילות גופנית ידועים לכל. למרות זאת היא  אינה מקבלת את הביטוי הראוי לה מסיבות כאלו ואחרות.

עודדו אותם לפעילות גופנית יומית בבית בפארק ובגינה הציבורית. תנו להם להשתחרר במתקנים, בריצה, בשחיה ובכל פעילות גופנית טובה שתגרום להם חשובים עבור ילדים להוציא אנרכיה ולשפר את מצב הרוח. פעילות גופנית מסייעת כמובן בהתפתחות הגפיזית ובשיפור המוטוריקה הגסה והקורדינאציה.

 

כלל תשיעי - יצירה ופנאי

 

אחד הנושאים היותר בוערים בימי החופשה זה התעסוקה.

מה עושים?

אמא משעמם לי?

אמירות מוכרות וידועות שניתן למנוע ולצמצם על ידי הפעולות הבאות:

 

1. תכנון מוקדם של מאגר הפעלות ופעילויות ותיאום 

ציפיות

 

2. יצירתיות - זה שם המשחק. דרך יצירתיות ניתן להפעיל ילדים ללא הוצאות גבוהות ובשימוש בחומרים מתכלים וממוחזרים.

כמו כן, ניתן לנצל את הזמן במשחקי חשיבה ויצירה זמינים.

הכינו מראש את מלאי ההפעלות והתוכניות ועודדו את הילדים להפעיל את כוח הדמיון שלהם.

 

חופש הוא זמן מצויין למימוש עצמי, תנו לילדים זמן מוגדר מראש להכנת הצגות, להקליט ולצלם את עצמם להתחפש ולרקוד ובעיקר לבטא את עצמם.

 

3. פריסת היציאות והאטרקציות באופן הגיוני ושווה.

תככנו שבכל שבוע תהיה יציאה אחת לפארק או גינה ואטרקציה אחת נוספת כמו בריכה או טיול.

(חוץ מהנופש המשפחתי)

ילדים זוכרים חוויות, פריסת החוויות לאורך החופש תגדיל את תחושת ההנאה.

 

4. הרחבת תחומי האחריות בקרב הילדים בהתאם לגיל וליכולת. תנו להם להתנסות במטלות ביתיות שוטפות כגון תליית כביסה וקיפולה, סידור ארונות, עריכה של רשימת קניות, צרכנות נכונה ופעולות נוספות.

כדאי לקבוע איתם חלוקת תפקידים המתחלפת בכל שבוע, גם כדי להקל עלינו וגם כדי ללמד אותם ערכים ואכפתיות, אחריות ועזרה הדדית. הילדים צריכים לדעת שהם חלק מהמשפחה וכדי לקבל זכויות צריך לקיים גם את החובות. המטרה שירגישו שהם תורמים, מועילים ושייכים.

 

5. פעילות משפחתית- הכנת ארוחה משותפת, תחרויות אוכל ומוזיקה, משחקי היכרות וקלפים, הצגת יחיד, פיקניק בטבע ופעילויות גיבוש מותאמות.

 

6. מפגש סיכום שבועי משפחתי לסיכום חוויות ומשוב ולתכנון השבוע הבא.

 

7. שמחת הפרטים הקטנים. ילדים ואף מבוגרים נוטים לזלזל ולהתעלם מחוויות והנאות קטנות. נצלו את החופש להרחבת הזום על הראיה החיובית והיכולת להינות מחוויות זמינות קטנות ומתוקות.

 

8. הורים הם לא לשכת התעסוקה, אל תחששו מרגעי שעמום של הילדים.

במידה ופעלתם על פי הכללים הקודמים ועדיין יש רגעים פנויים ומשעממים, תנו לילדים להעסיק את עצמם ולהתמודד, כמובן תחת הפיקוח שלכם ובהכוונתכם.

 

9. התנהלות כלכלית נבונה

 

כדי לשמור על הוצאות סבירות כדאי לשתף את הילדים בהתנהלות הכלכלית בהתאם לגילם. לקטנים יותר יש ספרים בנושא ואפשר לתת להם דמי כיס או קופה קטנה לחיסכון וללמד אותם על התנהלות נכונה.

 כמו כן, לפני כל יציאה חשוב להסביר מה הולכים לקנות ומהו התקציב. בצורה הזו הילדים ידעו למה לצפות וההוצאות יהיו בשליטה, נקודה זו חשובה בפרט כשהולכים לקנות מכשירי כתיבה וביגוד לקראת שנת הלימודים הבאה.

התיאום מראש יסייע לכם למנוע אי נעימות וכעסים מיותרים מצד הילדים.

 

10. היו פרו-אקטיביים ואל תתנו לאירועים בלתי צפויים להתקיל אתכם.

יש אימרה חכמה האומרת "כשם שהאצבעות אינם שוות כך הם בני האדם"

 

התאימו את פעילות הפנאי לילדים שלכם. פעילויות לא מותאמות עלולות לייצר תסכולים.

אם אתם הורים לילדים בעלי צרכים מיוחדים או עם לקויות שונות מוטלת עליכם הזכות לתווך ולהנגיש את הפעילות והסביבה לילד וצרכיו.

 

 

כלל עשירי – תמריצים

 

חשוב מאד לעודד ולחזק את ילדים בכל הזדמנות בה הם הקפידו על הכללים, עזרו לכם, או שיתפו פעולה עם התכנון המשפחתי. ככל שתעודדו ותאירו בהם את הצדדים החיובים כך תגרמו  להם לרצות להתנהג חיובי.  ההתנהגות החיובית תעצים  את ביטחונם האישי ותחזק בהם את הדימוי העצמי.

 

נקודה למחשבה:

המשוב החיובי והתמריצים ניתנים בדגש על הנכונות והמאמצים ופחות על התוצאות.

כמו כן, בכדי למנוע תחרות שלילית נזכור שתמריצים ניתנים על עצם המעשה ולא לגופו של ילד זה או אחר.

 

לסיום:

הורים יקרים, אתם המנווטים של הבית. עיני הילדים נשואות אליכם. זכרו כי אתם המנהיגים הטובים ביותר עבורם ולכן ההגה בידיים שלכם.

 

לשאלות ייעוץ והכוונה

050-865-17-17

או במייל: [email protected]

 

קיץ בריא וחופשה מהנה

 

אוריאל בלמס

הכתבה משויכת לקורס | מנחי הורים - פראקטיקום

כתבות אחרות

בשעה טובה קורס רבני קהילות באור יהודה הסתיים בהצלחה

בשעה טובה קורס רבני קהילות באור יהודה הסתיים בהצלחה

בטקס חגיגי ומרגש בברכת ראשת העיר גב' ליאת שוחט, ובמעמד רב העיר, הרה"ג ציון כהן שליט"א, ונציגות עובדי רווחה, הסתיים אמש קורס מנהיגות בקהילה לרבני העיר.

הקורס התקיים בשיתוף פעולה ייחודי בין מחלקת משאבי קהילה – אגף שח"ק, הרשות לביטחון קהילתי, מרכז קרן אור ומרכז י.נ.ר, שהיה אחראי על העברת ההכשרה.

הקורס, שכלל מיומנויות באיתור, זיהוי וסיוע בתחום הזוגי והמשפחתי, הועבר ע"י הרב אליהו בן סימון, יועץ נישואין ומשפחה, רכז התכנית להכשרת מדריכי נישואין במרכז י.נ.ר וראש בית ההוראה "שלמות המשפחה". זאת מתוך הכרה בערך וחשיבות רב הקהילה המשמש דמות מרכזית להענקת תמיכה והכוונה.

הקורס התמקד באיתור קשיים ובעיות בשלבים ההתפתחותיים של המשפחה, במרכיבי תקשורת, מאפייני טראומה ומשבר,  ובהענקת ארגז כלים להתערבות ראשונית והמשך ליווי לקבלת עזרה מקצועית במידת הצורך. הקורס פיתח וחידד את הידע וההבנה בנושאים רגישים אליהם נחשפים רבני הקהילה, והחשיבות של התערבות מקצועית ושיתוף פעולה עם גורמי הטיפול הקיימים בעיר.

"כרבני קהילות הבנו כמה אנחנו צמאים וזקוקים לידע מקצועי שיסייע לנו לפעול בקרב הציבור שלנו. הקורס נתן לנו מענה ותרם לנו מאוד. אנו מעריכים ומודים לכל הנוגעים בדבר ומקווים להמשך שיתופי פעולה מבורכים גם בעתיד", כך סיכם את הקורס אחד מהרבנים המשתתפים בו. "אנו רואים חשיבות רבה בהעצמת תפקידו של רב הקהילה כגורם משמעותי שיכול לסייע ברגישות ובאנושיות לאיתור בעיות והכוונה להמשך ליווי מקצועי ועל כן מברכים על ההכשרה הזו ומודים לכל מי שלקח בה חלק" כך סיכם הרה"ג ציון כהן שליט"א שיזם וקידם את ההכשרה.

מרכז י.נ.ר - גוף מוכר ע

מרכז י.נ.ר - גוף מוכר ע"י לשכת המאמנים

לאחר תהליך ביקורת ופיקוח, בשעה טובה, אושרה תכנית ההכשרה לאימון אישי במרכז י.נ.ר ע"י לשכת המאמנים.

גם בתחום האימון, אנחנו לא מתפשרים על איכות מקצועית. 

בשעה טובה - סיום קורס רבנים באילת

בשעה טובה - סיום קורס רבנים באילת

אמש הסתיים קורס רבנים בעיר אילת.
טקס חלוקת תעודות מרגש התקיים במעמד גזבר העירייה ויור המועצה הדתית בעיר.
הקורס, שהובל ע"י הרב אליהו בן סימון העניק לרבנים מיומנויות מעשיות להתערבות במצבי משבר בתחום האישי, הזוגי והמשפחתי.
הרב בן סימון שנסע כל שבוע עד אילת מסכם:

"מרגש להיות חלק מהשליחות של מרכז ינר ולראות איך החזון מתממש בפועל.  הענקת ידע וכלים מעשיים לרבני הקהילות בארץ ובעולם לזהות ולבצע התערבות ראשונית כלים בסיסיים להתערבות בנישואין ומשפחה מסייעים בחיזוק התא המשפחתי.
היה לי לכבוד, זכות וגאוה להוביל את ההכשרה באילת ופנינו להכשרה הבאה הנוספת באור יהודה".

כנס רבני בית ההוראה

כנס רבני בית ההוראה "שערי הלכה ומשפט"

אמש התקיים כנס רבני בית הוראה "שערי הלכה ומשפט".

בכנס השתתפו למעלה מ 30 רבני בית ההוראה, ובכללם הרבנים הנותנים מענה בבית ההוראה למענה כללי לשאלות בהלכה, בית ההוראה לדיני ממונות ובית ההוראה הייחודי למענה בתחום קדושת המשפחה – בית הוראה "שלמות המשפחה".

הכנס, התקיים במרכז י.נ.ר, המפעיל את בית ההוראה, ובו נשאו דברים הרה"ג חגי שושן שליט"א, ראש בית ההוראה, הרה"ג שלמה בארי שליט"א, ראש בית ההוראה לדיני ממונות, הרה"ג אליהו בן סימון שליט"א, ראש בית ההוראה שלמות המשפחה, הרב דוד בן חי שליט"א, מנהל בתי ההוראה, בנוכחות מנכ"ל מרכז י.נ.ר, הרב מאיר שמעון עשור האחראי לכל הפעילות המבורכת.

בכנס הרבנים התעדכנו ודנו בחידושים והתפתחויות בבית ההוראה תוך חשיבה על שיפור, ייעול והגדלת המערך.

הרב בן סימון מסר הרצאה בנושא "הרב כמנהיג" – על תפקידו ואחריותו של הרב במענה לקהילה

הרב שושן והרב בארי מסרו הרצאה בנושא היבטים מעשיים במענה בבית ההוראה וכללי פסיקה.

לקראת חג הפסח בית  ההוראה פועל במתכונת מתוגברת ומעניק מענה בכל תחומי ההלכה והפסיקה.

לפניות לבית ההוראה חייגו: *2873

"משנכנס אדר מרבין בשמחה"

"משנכנס אדר מרבין בשמחה"

כתבה: רחלי עשור, עו"ס ומתנדבת במטיבתא

הכתבה נכתבה על בסיס מאמרו של דר אילן טל, פסיכיאר מומחה מנהל מרכז ד"ר טל PTSD "  - איך מזהים תגובה פוסט טראומטית? פוסט טראומה סימנים ודרכי טיפול", טיפולנט.

חג פורים עומד בפתח ונראה כאילו הרחובות לובשים חג: צהלות הילדים ברחובות, דוכנים עמוסים בתחפושות מקוריות, יין לעדי לא ידע, שירים, מסיכות ורעשנים...

מנגד אנו עדים לתמונות המחרידות של ילדים, נשים, גברים וקשישים תושבי אוקריאנה, הנמלטים מהריסות ביתם תחת כוחות הצבא הרוסי. גם בישראל, משפחות שלמות חרדות לגורל  יקיריהם באוקראינה. עבור אחרים, התמונות הללו מעוררות תזכורת כואבת לטראומות עבר המקוננות בקרבם מידי יום ולילה.

איך מתנהלים במציאות מורכבת זו שמחד, מזמינה ששון ושמחה, ומחד שוטפת אותנו  בחרדה קיומית? איך מתפקדים? חוגגים? חוששים? מסתירים?.

המציאות בחברה הישראלית, האיום הקבוע מהמדינות השכנות, אירועי הביטחון, מטחי הגראדים בדרום ובצפון וימי הזיכרון  הביאה חוקרים רבים להרחיב את העיסוק בהפרעות פוסט טראטמטיות.

מהי טראומה? כיצד נזהה אותה והאם היא ניתנת לטיפול?

הספרות המקצועית מדברת על כך שהחוויה הטראומטית באה לידי ביטוי במספר תגובות שכחיות:

העולם מפחיד - העולם נחווה פתאום מפחיד ולא בטוח. פחד או חרדה עשויים להחוות כתוצאה מהיזכרות באירוע הטראומטי, אבל לעיתים הם עשויים לצוץ "ללא הסבר".

חוויה חוזרת של אירוע הטראומה - מחשבות חוזרות לא רצויות שקשורות לחוויה הטראומטית או ממש החזרים (פלאשבקים) של האירוע, עד כדי חוויה כאילו חיים מחדש את האירוע הטראומטי. סיוטים הם גם תופעה שכיחה לחוויה הטראומטית.
קשיי ריכוז - נובעים מכך שהמוח עסוק בניסיון לעבד ולשחזר את האירוע הטראומטי ולכן לא מספיק פנוי על מנת לזכור ולהתרכז בחומרים חדשים.
הימנעות והתרחקות  מכל דבר שעלול להזכיר את האירוע הטראומטי (למשל, הימנעות משהייה במקום בו אירעה הטראומה) או מגורמים הקשורים באופן עקיף לטראומה. קרירות רגשית - נטייה להתרחק ממחשבות ורגשות כואבים ולפעמים גם ניסיון להימנע מכל רגש בכלל. מצב זה מונע אמנם מהאדם לחוש רגשות קשים אשר קשורים לטראומה, ואף משכיח את פרטי הטראומה לזמן מסוים, אבל גם חוסם את האפשרות של האדם להרגיש רגשות בתחומים אחרים. אנשים אלו נחווים כמנותקים רגשית, אדישים וחסרי רגש כביכול לסובבים אותם. האדם עצמו חש חסר רגש ולעיתים אף מכנה עצמו "חי מת".
דריכות ועוררות - כל גירוי קל מבהיל. מערכת האזעקה של הגוף פועלת שלא לצורך הרבה זמן. 
חוסר סבלנות ורגזנות - הדריכות הרבה, העייפות והמתח, תורמים לכך שסף התסכול נמוך יחסית. קל מאוד להתעצבן וקשה לסבול רעש, קונפליקטים ואי הבנות. "הפתיל קצר" והאדם נוטה להתפרצויות זעם, הרבה פעמים דווקא על האנשים הקרובים לו ביותר.
כעס - הכעס יכול להיות על עצמי - מדוע זה קרה לי, כעס על התגובה בזמן האירוע או על על התגובה עכשיו, אחרי האירוע.

אשמה ובושה - מחשבות אשמה ובושה יכולות לעלות בתגובה לאירוע הטראומתי, לאופן ההתנהגות בעת האירוע ולאחריו: "הייתי צריך להגיב כך ולא אחרת"...תחושות אלו מונעות לפעמים מהאדם להגיע בהקדם לקבל עזרה ותורמות לסבל מתמשך ומיותר.  
דיכאון - מצב רוח ירוד, תחושת חוסר תקווה, בכי תכוף, ייאוש, חוסר עניין בעתיד, חוסר עניין בדברים שבעבר עניינו, תחושה כבויה ואף תחושה כי אין בשביל מה לחיות, כולן תגובות שכיחות לאחר חוויה טראומתית.

פגיעה במשפחה ובזוגיות - הקושי לסמוך ולבטוח, הכעס וה"פתיל הקצר", דיכאון וכו' משפיעים על הקשר הזוגי ועל המשפחה כולה. 

מה ניתן לעשות?
חשוב לזכור כי התגובה לטראומה היא מאוד אישית. יתכן מצב בו מספר אנשים יחוו את אותו האירוע וכל אחד מהם יגיב אחרת. הטיפול בהפרעה פוסט טראומטית מגוון ותלוי  בגורמים שונים כגון: הזמן שחלף מאז הטראומה, האם היה אירוע בודד או טראומה מצטברת, מבנה האישיות של האדם, מידת המצוקה שלו וכדומה. הטיפול בטראומה כולל טיפול פסיכולוגי פרטני, זוגי ו/או משפחתי וכן במידת הצורך טיפול תרופתי.

 

לקבלת טיפול פנו אל מטיבת"א (מרכז טיפול במשפחה תורני-ארצי) 2837*

 

סיום לימודי נלפ מחזור 25

סיום לימודי נלפ מחזור 25

NLP - זה מה שזה אומר!

ללמד NLP זה לדעת שהתלמידות שלי הולכות לעבור מסע קסום של שינוי עצמי.
ללמד NLP זה ללמד כלים מדהימים לחיים, ליצירת תקשורת טובה יותר, להבנה טובה יותר של בני אדם ושל הדפוסים שלהם.
ללמד NLP זה לחשוף עולם קסום של תת מודע, להבין איך הוא פועל, ללמוד איך לעבוד איתו ועליו,
דרך העבודה עם התת מודע יוצרים שינויים מדהימים ועמוקים.
ללמד NLP זה הזכות להעביר ידע, ניסיון, כלים, תהליכים, טכניקות שעוזרות לאנשים לחיות חיים טובים יותר, מאושרים יותר ושלמים יותר.
ללמד NLP זה לגדל דור חדש של מטפלות עם הרבה רצון טוב לעזור, לב ענק וכלים פורצי דרך!

כך כותבת אורטל שור - לחיות בתוך אהבה, מרכזת לימודי NLP במרכז י.נ.ר
עם סיום הקורס.
30 תלמידות, יועצות ומטפלות מתחומים שונים שלמדו במשך שנה איך לעבוד עם חסמים רגשיים, טראומות וחרדות יוצאות לדרך.

מעוניינים ללמוד איך להוביל ולהשפיע? להיות דמויות משמעותיות בדרך לשינויים חיוביים בכל תחומי החיים? הצטרפו אלינו!

סיום לימודי ייעוץ נישואין - מחזור 68

סיום לימודי ייעוץ נישואין - מחזור 68

אמש הסתיים מחזור 68 בתכנית להכשרת יועצי נישואין ומשפחה בסניף י.נ.ר בפתח תקוה.
לאחר שנתיים של לימודים אינטנסיביים, בתקופה כל כך מאתגרת,
השתתפו התלמידים בכיתה ובזום בסיום מרגש שסיכם את הדרך שהם עברו בתקופה זו.
התלמידים, שכללו גם 3 רבני קהילות מחו"ל - ברזיל, בלגיה ווינה,
הודו למרצים, לצוות, לרכזת הרישום שליוותה את התכנית, ובעיקר למנהל התכנית, הרב אביחי כהן במילים מרגשות ומחזקות:
"עברתי מסע של התתפתחות והתבוננות, זה משהו שלא משאיר אותך אדיש"
"עוד לא סיימתי את התכנית ויש לי כבר זוגות שאני עובד איתם וזו שליחות עצומה שממלאת אותי בטוב בכל יום מחדש"
" התחלתי את הדרך כמדריך חתנים במרכז י.נ.ר. הדרכתי בשנתיים האחרונות למעלה מ 100 חתנים, והיה לי ברור שאני ממשיך ללימודי ייעוץ נישואין שמאפשרים לי לעבוד עם זוגות צעירים בצורה מקצועית".
"זהו קורס משנה חיים שסייע לי בכל תחום בו אני עוסק, לבית שלי, לעסק שלי, לי עם עצמי ובכל אינטראקציה עם אנשים"
"הביקורת היחידה שיש לי בסיום השנתיים האלה זה שנשארנו עם טעם של עוד".
טל נחום, מנהלת תכניות הכשרה במרכז י.נ.ר הודתה לתלמידים על האמון, על הבחירה במרכז, ועל ההתמדה בלמידה למרות אתגרי התקופה:
"למרות שזהו סיום, זוהי למעשה התחלה - תחילת דרככם כיועצים כחלק מקהילת מרכז י.נ.ר, אנו מזמינים אתכם לקחת חלק בפעילות י.נ.ר בקהילה,
ולשאוף למקצועיות ומצויינות הנובעת מלמידה והדרכה מתמדת. אנו גאים בכל אחד ואחד שמתחיל את דרכו המקצועית ומאחלים לכם בהצלחה רבה". 
 
הכשרת מדריכות כלות ונישואין

הכשרת מדריכות כלות ונישואין

 

קורס הדרכת כלות שם דגש על לימוד הגישה המניעתית, הרווחת כיום בעולם בדגש על מודעות, הדרכה ואיתור קשיים ובעיות בשלבים מוקדמים בתחילת הקשר הזוגי, על מנת לתת להם מענה ופתרונות לפני שהם יוצרים תחושת כישלון וחווית אכזבה.

הגישה כוללת תכנים מקצועיים בשילוב מיומנויות מעשיות שיאפשרו להדריך את הכלה לבניית קשר מיטבי. ומעניקה יסודות איתנים המושתתים על תקשורת מעצימה ומקרבת, יכולת התמודדות עם מאורעות החיים, והנהגת התא המשפחתי ההולך ונבנה.

כמו כן נלמד הבסיס ההלכתי הכולל השקפה להלכה, ופרקטיקה ללימוד והקניית התוכן ההלכתי לכלה, בצורה יסודית וממוקדת.   

אנו מוצאים כי הדרכה מיטיבה בראשית הקשר הזוגי, אשר מעניקה את היסודות המרכזיים לזוגיות מיטיבה ביכולתה לאפשר התמודדות טובה יותר מול האתגרים והקשיים הניצבים בתחילת הקשר, ולהעניק חוויה של שביעות רצון רבה יותר מהמערכת הזוגית, ובתקווה לצמצום אחוז הגירושין.

95% מהתלמידות עברו את הבחינה בהצלחה רבה וחלקן כבר מיישמות את תפקידן החדש כמדריכות.

בוגרות שעברו בהצלחה את הקורס הצטרפו לאיגוד מדריכי החתנים ומדריכות הכלות בישראל, שע"י מרכז י.נ.ר  אשר מאגד תחת קורת גג אחת  מגוון רחב של מדריכים ומדריכות, מכל רחבי הארץ ומכלל המגזרים, כך מתאפשרת הפניית חתנים וכלות למדריכים ומדריכות בפריסה רחבה.

האיגוד מקיים השתלמויות, הכשרות וימי עיון ייעודיים עבוד מדריכי החתנים והכלות על מנת לחזק את ההדרכה ולהתמקצע. בנוסף מתאפשר שיתוף בתוכן ובדילמות שעולות במהלך ההדרכה תוך חברי הקבוצה, וכן קבוצות הדרכה.

מרכז י.נ.ר פועל מזה כ 21 שנים לחיזוק הבית היהודי בישראל הן בהכשרות מקצועיות בתחומי בייעוץ והטיפול וההנחיה והן בעשיה ברוכה לכלל הקהילה.

אם גם עבורך זוגיות מיטיבה היא ערך קדוש וחשוב, הצטרפי לשליחות חשובה זו, בצומת המרכזית בחייה של הכלה, בואי להשפיע ולהיות שותפה בבניה של עוד בית בישראל.

 מוזמנת להצטרף לקבוצת ההכשרה הבאה במרכז י.נ.ר הותיק והמוכר בציבור הדתי והחרדי.

הרב אליהו בן סימון, ראש בית ההוראה בהרצאה ייחודית בנושא פסיכולוגיה ויהדות.

הרב אליהו בן סימון, ראש בית ההוראה בהרצאה ייחודית בנושא פסיכולוגיה ויהדות.

אתמול,
בחוג היועצים והמטפלים
מטעם בית ההוראה "שלמות. משפחה",
הרב אליהו בן סימון, ראש בית ההוראה בהרצאה ייחודית בנושא פסיכולוגיה ויהדות.
בחוג השתתפו למעלה מ 50 יועצים ומטפלים. השיעור הועבר בזום וברדיו קול המשפחה ששידר את השיעור בשידור חי.
השיעור חשף במעט את פעילות בית ההוראה הנותן מענה ייחודי בתחום הבית היהודי על ידי רבנים  מוסמכים הלכתית ומקצועית.
הרב בן סימון מסכם: "אנו תקווה להעמיק את פעילות בית ההוראה בתחומים הייחודיים בו הוא עוסק ולהנכיח את עומק ההלכה וההשקפה היהודית בתחומי הייעוץ והטיפול בפרט, בזוג ובמשפחה". 

כנס רבנים - בית ההוראה שלמות המשפחה

כנס רבנים - בית ההוראה שלמות המשפחה

 

בית ההוראה פועל תחת בית ההוראה הארצי "שערי הלכה ומשפט" הנותן מענה בכל תחומי ההלכה היהודית.
רבני בית ההוראה, שהנם רבנים מוסמכים ובנוסף, בעלי ידע והכשרה מקצועית בתחום הנישואין והמשפחה, קיבלו מידע עדכני במטרה לגבש כללי פסיקה בנושאים רגישים ודרכים למתן מענה הולם. 
את הכנס הנחה הרב דוד בן חי, מו"צ ומשיב הלכה, מנהל בית ההוראה, ובו נשאו דברים:
הרה"ג אליהו בן סימון, ראש בית ההוראה "שלמות המשפחה" ומו"צ, 
הרה"ג חגי שושן, ראש בית ההוראה "שערי הלכה ומשפט", יועץ הלכתי לרה"ל, ורב קהילת משכן אברהם
הרה"ג שלמה יעקב ברקוביץ, דיין בביה"ד לממונות מיסודו של הרה"ג קרליץ, ראש כולל נדבורנא ושערי ציון ורב משיב בבית ההוראה. 
הכנס התקיים בירושלים, במרכז י.נ.ר, המרכז הגדול, המקצועי והמוביל להכשרת אנשי מקצוע בתחום הנישואין והמשפחה ובחסותו,
כמו גם בחסות אגודת היועצים והמטפלים במשפחה בישראל, המעניקה חסות מקצועית לפעילות בית ההוראה
את הערב חתם הרב מאיר שמעון עשור, מנהל מרכז י.נ.ר, שזה עתה הוציא לאור את ספרו "סולם עליה לדבקות בה'", וחילק את הספר לרבנים.
הרב מאיר הודה לרבנים על פעילותם המסורה, ועל הרצון והצורך לתת מענה שתואם את אתגרי התקופה תוך הקפדה על ההלכה.
"אני תקווה שפעילות בית ההוראה תגדל ונוסיף להרבות באהבה, אחוה שלום ורעות בבתי ישראל".