facebook youtube google

מדור אקטואליה במשפחה

מיזם "ישיבת היער"

מאת טל פריגן 15/02/2018
תקציר:
מיזם "ישיבת היער" ערב ייחודי, מרגש ויוצא דופן התקיים במרכז י.נ.ר בשיתוף האדמור מסתרי חיים. האדמור מסתרי חיים, הרב יוסף חיים שניידר הקים את מיזם "ישיבת היער", מיזם המיועד עבור נוער נושר ונוער בסיכון. במסגרת הפעילות של הרב, הכוללת המון חום, אהבה וקבלה וסיוע רוחני וגשמי בכל מה שמתבקש, מתקיימים ערבי חיזוק והתקרבות.
מיזם "ישיבת היער"
ל שבט | 15.02.2018

מיזם "ישיבת היער"

ערב ייחודי, מרגש ויוצא דופן התקיים במרכז י.נ.ר בשיתוף האדמור מסתרי חיים.

האדמור מסתרי חיים, הרב יוסף חיים שניידר הקים את מיזם "ישיבת היער", מיזם המיועד עבור נוער נושר ונוער בסיכון. במסגרת הפעילות של הרב, הכוללת המון חום, אהבה וקבלה וסיוע רוחני וגשמי בכל מה שמתבקש, מתקיימים ערבי חיזוק והתקרבות.

לאחר חשיבה משותפת, הועלה הרעיון שאחת הדרכים לסיוע לנוער, היא הכוונה לתעסוקה ולימודים.

עבור אותם נערים ונערות שהתרגלו להיזרק מכל מסגרת שהיא, ולהאמין שהם לא באמת מסוגלים, המשימה לא פשוטה.

אתמול הם התחילו את הצעד הראשון.

בערב ייחודי וראשון מסוגו במרכז ינר, הגיעו כ 70 בני נוער לסדנת העצמה והכוונה לתעסוקה ולימודים. 
את הסדנא הנחתה גב' חנה רטנר, מנהלת מכון "צומת" 
שנרתמה למשימה החשובה, ועם המון רגישות, הכלה ואור בעיניים, דיברה והפעילה בנושא של נטיות תעסוקתיות, כישורים, יכולות וחסמים אישיים.

"ערב זה הוא הצעד הראשון בתהליך שבכוונתנו להמשיך בו", ציין מאיר עשור, מנכ"ל מרכז י.נ.ר. "הצורך אדיר, ואנו מקווים להמשיך ולפעול למען עתיד טוב יותר עבור הנערים האלו".

השלב הבא של מרכז י.נ.ר הוא קיום אבחון אישי ומעמיק לכל מי שירצה, ומציאת פתרונות, ככל האפשר לשילוב בתעסוקה ולימודים.

"אנחנו קוראים לכל מי שיכול לסייע במסגרת פורמלית ובלתי פורמלית, הן ע"י ליווי וסיוע רגשי, הן ע"י הכוונה מקצועית ומתן מלגות, להושיט יד ולהרתם יחד עם מרכז ינר לפרוייקט המשמעותי הזה", קרא הרב אשר מלמד, מנהל פרוייקטים וקשרי חוץ במרכז י.נ.ר.

"לכולנו הזכות להיות מאושרים", סיכם הרב שניידר. "אנחנו כאן עבור בני הנוער להבטיח את הזכות שלהם להצלחה ולחיים מאושרים".

הכתבה משויכת לקורס | נוער מתבגר ונוער בסיכון

כתבות אחרות בנושא כלכלת המשפחה

תכנון כלכלי נכון הוא מניעה של בעיות במבנה המשפחתי
fotolia

תכנון כלכלי נכון הוא מניעה של בעיות במבנה המשפחתי

איך אני יכולה להיות רגועה ולחייך לבעלי אם אין כסף?!

משפחות רבות מוצאות את עצמן בבעיות של שלום בית וקונפליקטים על רקע כלכלי.  אין צורך במחקרים אקדמיים (ויש הרבה כאלה) כדי להוכיח קשר מאוד חזק בין יציבות כלכלית של התא המשפחתי ובין חוסר שקט, ריבים, הזנחת הילדים וגירושים. כל אחד ואחת מאתנו יודעים שמי שצריך לדאוג בכל רגע מהתדרדרות כלכלית, מצ'קים שיקפצו, מנושים שיתקשרו או אפילו יגיעו אל הדלת, מבעל ללא הכנסה קבועה וכו' – חייו אינם חיים. להיפך. עני חשוב כמת.

לא חסרות גם דוגמות למשפחות שהתפרקו בשל התנהלות כלכלית חסרת אחריות של אחד מבני הבית, בני זוג ששלחו יד בנפשם בשל כישלון כלכלי, והתוצאות ההרסניות כמובן פוגעות בכל מי שגדל במצב הזה – הילדים, בן או בת הזוג, המשפחה המורחבת והחברה כולה שמושפעת גם היא.

רוב המשפחות היום סובלות ממצבים כאלו ואחרים של חוסר יציבות כלכלית, אולם יש משפחות רבות מאוד (ואפילו רבות מדי) שחוסר יציבות כלכלית הוא דבר שמאפיין אותן ונשאר יציב וקבוע בחייהן. לאחרונה החלו לקום ארגונים שעוזרים לחלק ממשפחות אלו לשקם את עצמן ולבנות מודלים בריאים יותר של התנהלות כלכלית. זהו סוג מסוים של חינוך, שההשלכות שלו נוגעות ישירות לעניינים של שלום בית וחינוך הילדים.

אולם עדיין אין הקומץ משביע את הארי ועדיין דרושים יועצים כלכליים שיוכלו לתת מענה להתנהלות משפחתית לקויה בתחום הכלכלה. יועצים כלכליים שיוכלו להדריך תא משפחתי להיחלץ מקושי כלכלי ולתת לאנשי הבית את הכלים להימנע בעתיד מהסתבכויות.

דרושים יועצים כלכליים

ה' קובע את גובה ההכנסה, אולם האדם קובע אם יוכל להתמודד נכון עם גובה ההכנסה או שיכנס לסחרור שיוביל אותו לאבדון והתמוטטות. כדי להתמודד ולקבל אחריות על ההתנהלות הכלכלית לפעמים צריך לשתף אדם שיוכל לתת את העצה המקצועית והנכונה בנושא. מישהו שיהיו לו כלים מקצועיים וגם יכולות אנושיות להבין את הסיטואציה ולהדריך כיצד להתמודד אתה ואפילו לפתור אותה.

היועץ הכלכלי מקבל הכשרה רב תחומית שמאפשרת לו ללמד ולהדריך את המשפחה לבנות את עצמם נכון, גם בעצה טובה, גם בתרגול וגם בהכוונה חינוכית. ההכוונה הזו נרכשת בלימודי ייעוץ במרכז י.נ.ר דרך היכרות עם תחומים רבים ומגוונים הקשורים בתחום. וזו דרך חשובה נוספת לשימור התא המשפחתי היהודי ויציבותו.

לקריאה נוספת

משפחות מתפרקות בגלל הלוואות לחתונה 

 

ללמוד ואחר-כך לעבוד: כך משלבים ביניהם
fotolia

ללמוד ואחר-כך לעבוד: כך משלבים ביניהם

'לומדים עובדים' לפעמים היא לא סיסמה מנצחת, המגמה המסתמנת בשוק היא 'לומדים ולא עובדים'. ייעוץ תעסוקתי יכול להוות את הדרך המאזנת בין שתי העולמות שאמנם משלימים האחד את השני אך מחייבים למצוא את הגשר ביניהם.

למה נוצר הפער בין לימודים ויישום בעבודה?

שלמה אברך, אב לארבעה, אשתו המטופלת בקטנים הייתה מורה עד לפני כשנה וכעת היא בבת מגדלת את ילדיה בבית, בעקבות בעיה בריאותית שנתגלתה במהלך הלידה של בנה הרביעי היא אינה יכולה כעת להרשות לעצמה לצאת ולפרנס. שלמה שעול הפרנסה הכביד עליו, החליט במסגרת תוכנית המותאמת לאברכים לצאת וללמוד תחת מימון מלא, הוא למד והשלים את התואר הראשון שלו בהצלחה. כאשר הוא לומד ביום ובשעות הערב מלמד תלמידים המתקשים ובכך נעזר לפרנסתו. הוא אמנם סיים את התואר בהצטיינות, אך הוא לא דמיין עד כמה יהיה קשה לו למצא את העיסוק הנכון עבורו, והקושי בשילוב בעולם התעסוקה.

• • •

דינה גידלה את עשרת ילדיה שיהיו בריאים, בגיל 40 היא החליטה באומץ רב וכנגד כל הסיכויים, המחקרים, ונבואות המשק השונות. כי היא תמצא עיסוק המתאים עבורה ויהי מה. האם תצליח דינה לצלוח משימה זו? לא בטוח.

• • •

כמה פעמים בממוצע אנחנו מתייעצים עם הסובבים אותנו? לפני יציאה, לבישה, אכילה או סתם החלטה  ולו הקלה שביותר. על אחת כמה כשמדובר בהחלטות הניצבות בפנינו כמכריעות ומהוות השפעה ישירה על חיינו. הלקונה שמתגלה היא דווקא בהתייעצות לגבי מציאת עבודה שם אנחנו מוצאים את עצמנו מתפשרים. אז נכון שצריך כסף ולפרנס ולעבוד במה שיש.. אבל בהכוונה נכונה ניתן למצא גם את המקצוע המתאים וגם להאריך את תחולת העמידות וההתאמה למקצוע למשך זמן רב.

 

מנוחה גלברט מנכ"לית מכון שיפור, מרכזת התכנית להכשרת יועצים תעסוקתיים במרכז י.נ.ר ומומחית בייעוץ והשמה תעסוקתי מסבירה: מדוע בעצם יש צורך ביועצים תעסוקתיים "בדור שיש אפשרויות רבות אנשים צעירים ומבולבלים בו זמנית, למשק יש תכתיבים משלו, הבוסים נכנעים לאופנה הרצה במשק כביכול, ובמקום לשים לב ליכולותיו של העובד שמים לב לסימנים הטכניים, החיצוניים ולא להכלה המעשית. אמנם כמעסיק, אין להתעלם מהסממנים החיצוניים הכוללים, גיל, הופעה, יכולת ובראלית ועוד מיני מטעמים.  אך ישנם תפקידים אשר דורשים מגוון יכולות שקיימים בקבוצות אוכלוסייה שונות לפי חתכי גיל, ניסיון ורמת ידע.


ניקח לדוגמא את בעיית ה-60 פלוס – כשתוחלת החיים עלתה, בני השישים נקראים בשיאם ומחפשים את עצמם, ייעוץ תעסוקתי נותן מענה גם לאלו ולשלבם במקומות המתאימים עבורם. בדיוק בשביל זה היועץ התעסוקתי לומד לזהות את החולשות, החזקות, התאמת הרצוי למצוי, קווי אופי, דפוס התנהגות תוך כדי עשיית סדר בדברים, הצבת היעד בתשקיף נכון מול המתלבט, בונה לו תוכנית המיועדת לפי ניתוח השוק והתאמה לפי אופיו של היוצא לשוק העבודה.היא עוד מוסיפה כי הצעירים שבמשק נמצאים בתחילה במעבר מתפקיד לתפקיד, שוקלים שינוי יעדים, הם עדיין לא התחילו את החיים התעסוקתיים שלהם. בנוסף יש גם את אלו שבאמצע הדרך או בשלב התלבטות מסוים. לפני שיוצאים לשוק העבודה נדרשת השקעה מאד גדולה, לימודים, שינוי אורח החיים, התארגנות שונה. המשאבים שמשקיעים בשינוי גדולים מדי, מדוע שלא ישקיעו בדבר החשוב באמת 'בהתאמה'?

אז לפני שאתם משקיעים את מיטב כספכם זמנכם ותקופה מחייכם, פנו ליועץ תעסוקתי שיכוון וישפוך אור על אחת ההחלטות החשובות בחייכם.

מרכז ינר – המרכז המוביל ללימודי יעוץ וטיפול במגזר החרדי פותח בפניכם צוהר לעולם התעסוקה ומקיים תוכנית הכשרה ייחודית להכשרת יועצים ויועצות תעסוקתיים המאפשרת לבוגרים ליישם את לימודיהם ולסייע לאחרים להשתלב בעולם התעסוקה.

לפרטים והרשמה:  02-6321617  [email protected]

לפרטים אודות הקורס ותוכנית הלימוד - הקליקו כאן

יעוץ תעסוקתי? גם לחרדים מגיע!
fotolia

יעוץ תעסוקתי? גם לחרדים מגיע!

לא כולם יכולים ללמוד יום שלם בכולל. לא כל משפחה יכולה לגדל את הילדים שלה בצמצום כלכלי כי 'אבא לומד תורה' ולצפות שהילדים יסכימו להבליג ולוותר. לא כשהם רואים את הילדים מסביבם חיים בביטחון כלכלי בסיסי, לא כאשר כדי לשרוד היום כמשפחה, ולאו דווקא משפחה מרובת ילדים, אלא סתם משפחה רגילה – צריך ששני בני הזוג יפרנסו – ובכבוד.

רבים הם החרדים שבודקים את האפשרות להשתלב במקצוע מכובד ומוכר ולקבוע עתים לתורה. רבות הן הנשים שמעוניינות להתפתח בתחום שמעניין אותן ולהרוויח בו. תחום התעסוקה במגזר החרדי הולך בשנים האחרונות וצובר תאוצה בשל ריבוי האנשים שרוצים להצטרף אליו, ועדיין חסר כאן מוטיב מרכזי – גורמי מקצוע מהמגזר, שמבינים את הדקויות, הרגישויות, הצרכים המיוחדים למגזר כדי לכוון את הפונים אל הדרך שתוביל אותם אל המקצוע שיתאים להם מבלי לפגוע בערכי החברה.

מה מתאים לי?

עבור חרדי ממוצע שעבר את מסלול החינוך הרגיל נפתח אופק של אפשרויות בלתי מוגבלות כמעט כשהוא רוצה למצוא לעצמו מקצוע שיתאים לו. אפשר להתבלבל לגמרי ממגוון האפשרויות שמוצעות לבחור שסיים מסלול של... לימודי גמרא. האם לבחור במקצועות הישנים והמסורתיים של העיירה היהודית הקטנה – השוחט ומשגיח הכשרות? או האם מותר לי כחרדי לפנות למקצועות חופשיים הקשורים יותר לעולם המערבי כגון תכנות מחשבים, יזמות באינטרנט? והאם מותר לגבר חרדי להמשך דווקא לאומנויות? ואיך מזהים את הפוטנציאלים, הכישרונות והתחומים המתאימים אם מעולם לא נבדקו תחומים אלו?

כמו כן בנות 'בית יעקב' שגדלו עם מקצועות מסוימים ולפתע הן רוצות לבדוק האם הן מתאימות למקצועות שלא נלמדו במחוזות בית יעקב. האם הן תצלחנה להיות מכוונות לדעת תורה? האם הן תוכלנה להשתלב במקצועות שלא חשבו עליהם קודם לכן?

מי יכול לכוון את הציבור הזה לעיסוקים הנכונים?

בוודאי שכדי לכוון את הציבור החרדי לעיסוק המתאים לכל אחד ואחת מהפונים צריך שהמכוון יגיע מתוך הציבור הזה בעצמו, או לפחות ממקום מספיק תורני, מקום שבו הייעוץ שלו יוכל להשפיע באמת וללא הסתייגות.

כדי לכוון את הציבור למקומות שבהם יוכלו גם להצליח, גם להביע את היכולות שלהם והכישורים שלהם וגם להישאר תורניים ומכוונים לרצון השם צריך הכשרה. ההכשרה צריכה להיות מקצועית וממוסדת. אנשים שבוחרים במקצועות הייעוץ השונים וההשמה למקצוע מכובד צריכים להיות אנשים עם טביעת עין לסובבים אותם, אנשים שיכולים לאבחן אחרים, אנשים שיכולים להיות מסוגלים לשיח פרקטי ומצד שני מכיל ומבין. הם צריכים להיות אכפתיים ומצד שני ביקורתיים, בעלי יכולות בבחינת האחר וניתוח כישוריו.

היד שבודקת את הדופק, מאבחנת את הזולת ומנחה אותו לעתיד של הצלחה ושגשוג היא זו שעוזרת לו להגדיר את עצמו כמצליחן בתחום שבחר בעזרתה, הצלחתו היא גם הצלחתה.

לפרטים נוספים ולתיאום ראיון אישי, דברו עם יועצת לימודים:
02-6321625 – מרים בוהדנה 
[email protected]